• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žurka" od 50 miliona evra za "onaj" stari Arsenal

Autor mondo.rs

Jedan od fizički najdominantnijih fudbalera u Primeri i čovjek zadatka Dijega Simeonea, Tomas Partej, načelno je prihvatio ideju da karijeru nastavi u Engleskoj poslije pet sezona među crveno-bijelima, 15 golova, 12 asistencija i 174 nastupa za seniore.

 Tomas Partej transfer iz Atletiko Madrida u Arsenal Izvor: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Tokom šest sezona provedenih u Evertonu, sve do 2011. i transfera u Arsenal, Mikel Arteta odigrao je veliki broj utakmica protiv tada još moćne postave menadžera Arsena Vengera u kojoj je fizička snaga bila podrazumijevana koliko i znanje o fudbalu.0

Danas, kao menadžer "tobdžija", Španac može jasno da prepozna šta je "onaj" Arsenal imao u odnosu na "ovaj", koji je naslijedio od neubjedljivog zemljaka Unaija Emerija. Odnosno, zbog čega slavni klub posrće u namjeri da vrati slavna vremena.

Možda će vas zanimati

Partej, čije prezime na engleskom u bukvalnom prevodu znači Žurka, ima 26 godina i deset golova na 27 nastupa za "crne zvijezde".

Sudeći prema igraču kog je odredio za primarnu metu narednog leta - gledaćemo znatno snažniji Arsenal od onog na koji smo navikli u poznoj fazi Vengerove karijere.

Jedan od fizički najdominantnijih fudbalera u Primeri i čovjek zadatka Dijega Simeonea, Tomas Partej, načelno je prihvatio ideju da karijeru nastavi u Engleskoj poslije pet sezona među crveno-bijelima, 15 golova, 12 asistencija i 174 nastupa za seniore.

Igrač rodom iz Odumanse Kroboa u Gani, doduše, više igrom i građom podsjeća na nekadašnjeg defazivnog vezistu Čelsija, Majkla Esijena, nego na legendarnog Vengerovog "vojnika", Patrika Vijeru, ali nema dileme oko toga da će Artetin vezni red sa njim na terenu djelovati dosta strašnije u očima rivala.

Partej ima izlaznu klauzulu od 50 miliona evra, što ne bi bio problem za klub sa "Emirejtsa" čak i u post-pandemijskom periodu, mada treba reći da se ni direktori Atletiko Madrida ne bi bunili zbog takve jedne uplate, znajući da je klub ozbiljno uzdrman posljedicama pandemije i da to na "Metropolitanu" ne kriju.

Španski mediji navode da "Čolo" Simeone neće sjediti skrštenih ruku i gledati kako mu važan igrač odlazi iz kluba, odnosno da je već predložio sportskom menadžmentu da u suprotnom smjeru krene francuski napadač, Aleksandr Lakazet.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC