• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORONA REVOLUCIJA: Fudbal je promenio pravilo!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Pričalo se o tome prethodnih nedelja, a sada je doneta i zvanična odluka.

 FIFA-potvrdila-pet-izmena-u-fudbalu-IFAB-doneo-odluku-fudbal-promena-pravila-za-izmene-2020 Izvor: Guliver, Lars Baron/Getty Images Europe

Korona virus je napravio revoluciju u fudbalu. Ono što je do ove godine bilo nezamislivo i praktično nikada nije bilo predmet diskusija, sada će bar na neko vreme postati uobičajeno.

Svaka fudbalska ekipa imaće pravo da izvrši pet izmena na jednoj utakmici! 

Možda će vas zanimati

Ovu odluku potvrdila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), nakon što ju je usvojila IFAB, bord zadužen za promenu pravila u fudbalu.

Sada će klubovima biti dozvoljeno da koriste dve dodatne izmene po utakmici ne bi li time zaštitili igrače kada sezona bude bila nastavljena.

Ipak, i tu postoji začkoljica - klubovi će svojih pet izmena moći da izvrše u samo tri intervala. Tako će se sprečiti odugovlačenje mečeva zbog potencijalno maksimalnih deset izmena po meču, što znači da će treneri morati da prave po dve dvostruke izmene ako planiraju da naprave svih pet izmena.

Ova odluka je privremena i stupa na snagu odmah i biće korišćena u svim takmičenjima čiji je završetak zakazan do 31. decembra 2020. godine.


Ta vremenska odrednica praktično znači da novo pravilo važi samo za aktuelne sezone, jer one koje budu počinjale na jesen neće biti završene do kraja 2020. godine. Ipak, IFAB tek treba da odluči da li će ovo pravilo primenjivati i na takmičenjima u 2021. godini.

Kada fudbalska sezona bude bila nastavljena, klubovi će biti primorani da odigraju veliki broj mečeva u kratkom vremenskom intervalu, pa stoga i ovakva odluka IFAB.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC