• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanavaru ne fali ambicija: Želi da se oproba u Premijer ligi

Autor Pavle Knežević

Legendarni as ima i unikatnu poziciju kada poredi najbolje igrače svih vremena

 Fabio-Kanavaro-bi-da-bude-trener-u-Premijer-liga-Liverpul-Lionel-Mesi-Maradona Izvor: Buddhika Weerasinghe/Getty Images AsiaPac

Legendarni italijanski fudbaler, bivši kapiten reprezentacije Fabio Kanavaro sada radi kao trener, ali ambicije su mu iste kao kad je bio igrač – najviše.

Kapiten selekcije "azura" koja je 2006. osvojila Svetsko prvenstvo sada radi u kineskom Gvangdžu Evergrandeu, ali kaže da jednim okom gleda ka – Premijer ligi.

Možda će vas zanimati

Kanavaro je odlučan da se isproba u Evropi i Premijer ligi kada završi misiju u Kini, a kaže da su mu trenerski uticaji Jirgen Klop i Pep Gvardiola.

"Nadam se. Gledam svaku utakmicu Premijer lige i sviđa mi se atmosfera i fudbalska kultura u Engleskoj", rekao je 46-godišnji Kanavaro za Skaj sports.

"U Kini pokušavam da unapredim moj sistem i ideju unutar fudbala. Nalazim se u jednom od najboljih azijskih klubova a, naravno, u budućnosti bih voleo da steknem iskustvo u Evropi. Želim izazov evropskog fudbala", objasnio je on.

Kada su uticaji u pitanju, jasno je da se ugleda na dvojicu verovatno vodećih trenera u svetu trenutno.

"Sviđa mi se Klopov mentalitet, ali u isto vreme sviđa mi se i Pepova kultura vezana za fudbal, jer nam uvek treba intenzitet, sa loptom i bez nje. Ali, morate da kontrolišete utakmicu da biste probali da pobedite. Imam svoj sistem i nadam se da ćete ga jednog dana videti", rekao je Kanavaro.

I on je, kao i ceo svet, osetio uticaj pandemije koronavirusa, ali veruje da se stvari u Kini preokreću.

"Život počinje da liči na onaj od pre. Jako sam radostan jer smo se dugo borili protiv Kovida-19. Situacija u Kini je mnogo bolja. Jako sam zabrinut za stanje u Evropi, ali ne i za stanje u Kini. Samo treba biti obazriv i raditi prave stvari i izlaziti iz kuće samo kad morate", rekao je Kanavaro.

Nekadašnji igrač Juventusa i Real Madrida je i dalje poslednji defanzivac koji je osvojio Zlatnu loptu, što je bilo pre 14 godina.

U poslednjem izboru je Virdžil van Dajk bio drugi, a Kanavaro nije propustio priliku da mu čestita i da pomene ono što svi misle: Liverpul je apsolutno zaslužio da bude šampion.

"Liverpul je imao čudesnu sezonu i zaslužuje da pobedi i da slavi trofej. Ali, sada smo u ovakvoj situaciji, što je prava šteta za njih. Poslao sam Van Dajku poruku da mu čestitam na prošloj sezoni, ali teško je da kao defanzivac pobedite. Ne samo da morate da igrate odlično i osvajate trofeje, morate da imate i sreće da ispred vas nisu strelci kao što su Ronaldo ili Mesi. To je ključ. Kad imate njih, onda počinjete iz zaostatka", rekao je Kanavaro.

Mesi ili Maradona? Dileme nema!

On je inače jedan od vrlo malo fudbalera koji je delio teren i sa Lionelom Mesijem i sa Dijegom Maradonom, tako da je u dobroj poziciji da oceni ko je od njih bolji, ali što se njega tiče, tu dileme nema.

Kanavaro je imao samo 16 godina kada je dobio zadatak da na treninzima Napolija, u kojima je ponikao, čuva Maradonu, koji je tada predvodio Napolitance do dve titule u Seriji A.

Kao igrač Reala imao je priliku tokom tri sezone u Španiji da igra protiv mlađeg Mesija, tako da zna koliko dobar i ubitačan as Barselone može da bude.

"Jako poštujem Mesija. On je za nove generacije jedan od najboljih. Ali, Maradona je drugačiji jer je fudbal bio drugačiji. Njega su mnogo šutirali, ali nikad nije gubio kontrolu i bio je čvrst. Mesi je vrhunski igrač, ali Maradona je sa drugog sveta. Nikada ga ne poredim sa drugim igračima. Nikada nisam gledao Pelea, ali sam sedam godina gledao svaku Maradoninu utakmicu: on nije jedan od najboljih, on je najbolji", rekao je Kanavaro.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC