• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život se vraća u normalu, ali biće neobično

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Kina je bila prva nacija na svijetu koja se suočila s pandemijom i uspjela se izvući iz nje. Stoga je normalno da možemo učiti iz njenog iskustva", rekao je trener Šenžena.

 Trener Šenžena Roberto Donadoni: Život u Kini vraća se u normalnu, ali biće neobično Izvor: Gulliver/Getty images, Mario Carlini/Iguana Press

Trener Šenžena Roberto Donadoni kazao je da je kineski fudbal gotovo spreman nastaviti s takmičenjima, nakon što su timovi imali u kontinuitetu mjesec dana za treninge.

Sada, dok se Kina pokušava vratiti u normalu nakon pandemije novog korona virusa, fudbal se za početak vratio odigravanjem prijateljskih utakmica.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji selektor Italije kazao je da njegov tim očekuje još jedan kontrolni susret protiv Guangžu Evergrandea, nakon što su se s istim rivalom sastali proteklog vikenda.

"Bila je to veoma lijepa subota. Evergrande će nam u subotu uzvratiti posjetu. Kina je bila prva nacija na svijetu koja se suočila s pandemijom i uspjela se izvući iz nje. Stoga je normalno da možemo učiti iz njenog iskustva. Ovdje se, osim mjerenja temperature, maski i testiranja, sve vraća u normalu. Biće neobično igrati bez publike, iako svi imaju iskustva s igranjem na praznim stadionima. Sigurno je da ima više nedostataka nego prednosti", kazao je 56-godišnji Donadoni za litalijanske medije.

Nekada sjajni fudbaler Milana, tokom trenerske karijere vodio je Leko, Livorno, Đenovu, Napoli, Kaljari, Parmu, Bolognu i sada Šenžen.

Selektor "azura" bio je od 2006. do 2008. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC