• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineski fudbaleri pod stresom: "Odsustvo od najbližih stvara posljedice"

Autor mondo.ba, agencije

Kineski selektor Li Tie, koji je u januaru zamijenio poznatog Italijana Marčella Lipija, rekao je da je dugo odsustvovanje od porodice i domovine ostavilo psihološke posljedice kod kineskih igrača.

 Kina fudbaleri pod stresom korona virus Izvor: Stringer/Getty Images AsiaPac

Većina kineskih fudbalskih ekipa napustila je domovinu nakon izbijanja pandemije novog korona virusa i za nastavak sezone pripremaju se u Dubaiju.

Kineski selektor Li Tie, koji je u januaru zamijenio poznatog Italijana Marčella Lipija, rekao je da je dugo odsustvovanje od porodice i domovine ostavilo psihološke posljedice kod kineskih igrača.

Možda će vas zanimati

Pojedini kineski fudbaleri su se zbog pogoršane zdravstvene slike u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje se korona virus proširio, kao i u većini zemalja, postepeno počeli vraćati u domovinu krajem prošlog mjeseca, ali su to kineske vlasti iz preventivnih razloga spriječile i evkauisali ih na tropsko ostrvo Hainan.

"Tokom ovog karantinskog perioda u inostranstvu svi fudbaleri i zaposlenici klubova ili reprezentacije bili su izloženi teškom psihološkom stresu. Dugo odsustvo od najbližih i domova na sve je ostavilo ozbiljne probleme mentalnog zdravlja", rekao je 42-godišnji Li Tie, koji je tokom igračke karijere branio boje engleskog premijerligaša Evertona.

Utakmice kineske fudbalske lige suspendovane su od 22. februara, a odgođene su i martovske utakmice protiv Maldiva i Guama u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Kina je na drugom mjestu u grupi A, sa osam bodova zaostatka iza vodeće Sirije.

Samo će prvoplasirana ekipa napredovati u naredni krug kvalifikacija, dok drugoplasiranu očekuju još jedne dodatne kvalifikacije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC