• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko trenera je proslavilo titulu u debitantskoj sezoni u PL?

Autor mondo.ba

Na današnji dan, tadašnji trener Čelsija Antonio Konte je postao jedan od njih... Znate li koliko je bilo prije njega?

 Engleska Premijer liga treneri titula debitantska sezona Izvor: RUI VIEIRA/AP, Tanjug

Prije tačno tri godine, londonski Čelsi je trijumfovao na gostovanju Vest Bromvič Albionu rezultatom 0:1 i dva kola prije kraja obezbijedio titulu šampiona Engleske.

Strijelac jedinog gola bio je Miči Bačuaji, osiguravši "plavcima" petu premijerligašku titulu, te pruživši priliku italijanskom strategu Antoniju Konteu da upiše ime na listu trenera koji su u debitantskoj sezoni uspjeli da osvoje trofej u takmičenju, koje u ovom formatu postoji od 1992. godine, nakon što se "otcijepilo" od EFL-a.

A takvih, kojih se prisjetio Twitter profil "Squawka Football", ima ukupno – četiri, od čega dva takođe u Čelsiju.

Možda će vas zanimati

Sadašnji komandant milanskog Intera je posljednji na toj listi, a sa tadašnjom generacijom Čelsija na 38 premijerligaških utakmica upisao čak 30 pobjeda, tri remija i pet poraza, pa je do titule stigao uz sedam bodova u odnosu na Totenhem.

Treći stručnjak kojem je to pošlo za rukom je Manuel Pelegrini, koji je na klupi Mančester sitija stigao u ljeto 2013. godine i već nakon 365 dana mogao da se pohvali titulom, uz dva boda više od Liverpula, kojem je titula počela da klizi iz ruku nakon proklizavanja Stivena Džerarda.

Drugi u istoriji engleskog fudbala kojem je to pošlo za rukom je još jedan Italijan, Karlo Anćeloti, i još jednom je riječ o Čelsiju. Karlo je debitovao u Premijer ligi u sezoni 2009-10 i odveo tim do titule, uz samo bod više od Fergusonovog Mančester junajteda.

A ko je prvi?

Ponovo još jedan "čelsijevac", Portugalac Žoze Murinjo. Dogodilo se to u sezoni 2004/05, kada je "Posebni" stigao u Englesku iz Porta, sa kojim je prethodno pokorio Evropu.

Sa Čelsijem je tada daleko odmakao rivalima, pretrpivši samo jedan poraz na 38 utakmica, što je na kraju bilo dovoljno za odstojanje od 12 koraka u odnosu na drugoplasirani Arsenal.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC