• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Milioneri" angažovali psihologa pred rurski derbi: "Situacija je čudna..."

Autor mondo.ba

Rivalstvo datira iz 1925. godine, a nikad do sad lokalni derbi nije odigran bez gledalaca. U subotu će biti, pa se Borusija posebno sprema

 Borusija Dortmund Šalke psiholog utakmica bez publike Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Za manje od 48 sati, nastaviće se Bundesliga i biće prvo elitno evropsko fudbalsko takmičenje u Evropi koje će nastaviti sa održavanjem nakon isrcpne borbe sa korona virusom.

U subotu će početi 26. kolo, a najviše pažnje privlači lokalni derbi između Borusije Dortmund i Šalkea. Utakmica počinje u 15.30 časova, a po prvi put u istoriji biće odigrana – pred praznim tribinama.

Možda će vas zanimati

Dva tima su do sada 156 puta odmjerila snage i svaki put do sada, bilo u Dortmundu ili Gelzenkirhenu, gledaoci su našli svoje mjesto na tribinama, baš kao i u prošloj polusezoni, u okviru devetog kola (0:0).

Ovog puta, specifična situacija, za koju se Lusijen Favr, strateg "milionera", posebno sprema, pa je angažovan i sportski psiholog kako bi ekipu što bolje spremio na mentalnom planu.

"Lokalni derbi bez gledalaca je nešto na šta nismo navikli i moramo dobro da se pripremimo, prije svega mentalno. Ishod utakmice mnogo će zavisiti od mentalnog stanja igrača, to je jasno. Uputite kvalitetan pas, šutirate, a nema ko da vas podrži prilikom dobrog poteza. Stoga smo morali da angažujemo psihologa jer nikad do sad nijedna ekipa Borusije nije bila u ovakvoj situaciji", rekao je Favr u najavi utakmice.

Ne razlikuje se stav sportskog direktora "žutih" iz Dortmunda Mihaela Zorka, koji je član Borusije bio 17 godina, od 1981. do 1998. godine, i zna koliko je veliko rivalstvo, koje datira iz 1925. godine.

"Specifična je situacija. Srce nas boli kad znamo da će se derbi igrati bez svjedoka na tribinama. Zbog toga nam treba dodatni nivo motivacije, međutim ako ništa drugo, bar možemo da budemo zadovoljni zbog činjenice da se Bundesliga vraća", poručio je nekadašnji vezista Borusije.

U trenutku prekida Bundeslige, subotnji domaćin bio je na drugom mjestu uz 51 bod, četiri manje od lidera, Bajerna. Šalke je na šestom mjestu, uz 37 bodova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC