• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rastanak: Barzalji se neočekivano pokupio i otišao iz Juventusa

Autor Dušan Ninković

Početak trenerske karijere za nekadašnjeg defanzivca nije sjajan.

 Juventus-Serija-A-Andrea-Barzalji-strucni-stab-Mauricio-Sari-bivsi-stoper Izvor: Getty Images/Tullio M. Puglia, TULLIO M. PUGLIA/GETTY IMAGES EUROPE

Od 2011. godine je bio štoper Juventusa, godinama nosio dres crno-bijelih sa velikim uspjehom i oformio jednu od najboljih štoperskih linija u svetu fudbala. Sada je saradnja gotova.

Prethodnog ljeta se Andrea Barzalji preselio iz igračke uloge na klupu Juventusa, a u stručnom štabu Mauricija Sarija dobio je zadatak da vodi računa o defanzivcima.

Možda će vas zanimati

Ogromno iskustvo, ali i kvalitet koji je imao, trebalo je da mu bude od pomoći, pa da pored uigravanja svojih nekadašnjih saigrača Kjelinija, Bonućija i Ruganija, u sistem uvede De Lihta i Demirala. Negdje je, u tom procesu, puklo.

Nije poznato da li je neko nezadovoljan dosadašnjom saradnjom, ali se Andrea Barzalji bez mnogo riječi pokupio i napustio italijanskog šampiona. Iako je potpisao ugovor na tri godine, koji je trebalo da važi i u sljedeće dvije sezone, Barzalji neće raditi za tim iz Torina.

Dobro obaviješteni izvor iz Italije tvrde da priča nema ''mračnu'' pozadinu, odnosno da se ništa spektakularno nije desilo. Umjesto da bude Sarijev pomoćnik zadužen za rad sa defanzivcima, Barzalji želi da provodi vrijeme sa porodicom, što klub razumije.

Pandemija korona virusa, koju je Barzalji proveo sa familijom, pomogla mu je da shvati koliko mu ti trenuci nedostaju kada je sa ekipom. Zbog toga je obavijestio klub kako ne želi da se nastavi saradnja.

Andrea Barzalji, čovjek koji je 2006. godine bio osvajač Mundijala sa Italijom, pomogao je torinskom klubu da se transformiše u jedan od najboljih u Evropi. Stigao je iz Volfsburga 2011. godine, kao rezervna opcija za dvojicu štopera koji su bili u klubu.

Ubrzo se Juventus transformisao u tim koji igra sa tri defanzivca, a u narednim sezonama će odbrana u sastavu Barzalji, Kjelini, Bonući biti prepoznatljiva na evropskoj sceni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC