• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za unuka Banjalučanina otimaju se Argentina, SAD, Hrvatska...

Hrvati nisu (još) uspjeli, da li će i FSBIH pokušati da nagovori talentovanog fudbalera iz Argentine da obuče dres reprezentacije?

 MAtko Miljević fudbaler Argentinos Juniors reprezentacija SAD, Argentina, Hrvatska, BIH Izvor: MN PRESS

Matko Miljević – fudbaler je za kojeg je malo ko čuo, sve dok nekoliko reprezentacija nije počelo da se otima za njega.

Talentovani 19- godišnji veznjak praktično je tek počeo svoju karijeru i na šest nastupa za Argentinos Juniorse iz Buenos Airesa postigao jedan gol, ali u ovom trenutku više od klupske u centru pažnje je njegova reprezentativna karijera.

Možda će vas zanimati

Momak rođen u Majamiju nastupao je za U16 selekciju SAD, a potom igrao za U20 i U 18 reprezentaciju Argentine, da bi u januaru ove godine ponovo obukao američki dres i odigrao dva meča za U20 reprezentaciju SAD.

U sve su se sada umiješali i Hrvati, s obzirom da je njegov djed Hrvat, koji je 1945. otišao iz Jugoslavije u Banjaluku.

HNS je napravio i konkretan korak i predsjednik Davor Šuker pozvao je Miljevića, međutim, nije uspio da ga ubijedi da zaigra za "kockaste".

"Nedavno je zazvonio telefon i s druge strane je bio Davor Šuker. Nisam ni znao ko je Šuker. Tek kasnije sam ga potražio na internetu i vidio da je bio fantastična devetka i pravi golgeter na Svjetskom prvenstvu“, rekao je Miljević u intervjuu za argentinskilist "La Nasion" i dodao:

"Svakodnevno me zovu i insistiraju da zaigram za njih. Ne zatvaram vrata. O Hrvatskoj dosta razmišljam zbog svog djeda. On je oduvijek sanjao da ću jednom zaigrati ondje", otkrio je Matko.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

El famoso TANO PASTITA

Објава коју делиMatko Mijael Miljevic(@matkomiljevic) дана

Ono što je zanimljivo je da se u trku za mladog fudbalera može uključiti i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, s obzirom da je Matkov djed iz Banjaluke.

Miljević tako ima pravo da zatraži sportsko državljanstvo BIH, ali pitanje je da li bi se odlučio na taj potez s obzirom da ima priliku da zaigra za znatno jače selekcije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC