• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslao je CV na "San Siro": Milanu se nudi Mark van Bomel

Autor mondo.ba

Holanđanin je na listi nezaposlenih trenera od decembra

 Milan Mark van Bomel kandidat za trenera Izvor: Andreas Schaad/Getty Images Europe

Uporedo sa iščekivanjem sudbine takmičarske sezone u Seriji A zbog pandemije korona virusa, javnost u Italiji čeka odluku Milana po pitanju trenera za narednu takmičarsku sezonu.

Na tom mjestu trenutno je Stefano Pioli, koji je u oktobru prošle godine stupio na funkciju umjesto Marka Đampaola, ali izvršni direktor "rosonera" Ivan Gazidis rado bi na tom mjestu vidio nekoga drugog.

Možda će vas zanimati

Njegov prvi pik (bio) je Ralf Rangnik, potom je sadašnji selektor Ukrajine a bivša uzdanica posrnulog italijanskog velikana Andrej Ševčenko razgalio srca navijača objavom da bi se u budućnosti rado prihvatio tog posla, a najnovije ime koje se nudi jeste – Mark van Bomel.

Holanđanin, koji je dio veznog reda Milana bio od januara 2011. do juna 2012. godine, odigravši 50 mečeva u svim takmičenjima, nalazi se "na birou" od decembra prošle godine, kada je nakon poraza od Fejenorda (3:1) otpušten iz PSV-a, u kojem je završio igračku karijeru 2013. godine.

Ekipu je u tom trenutku ostavio na četvrtom mjestu, uz deset bodova zaostatka za Ajaksom i AZ Alkmarom i od tada je, rekli smo, bez posla, a pet mjeseci kasnije odlučio je da potraži novog poslodavca.

Trenersku karijeru počeo je u prvoj polovini 2014. godine, kao pomoćni trener kadetske selekcije Holandije.

Bio je potom asistent Bertu van Marvajku u Saudijskoj Arabiji (kasnije ga je 'povukao' i u Australiju), samostalno je godinu dana vodio juniore PSV-a, a na mjesto trenera prvog tima imenovan je u ljeto 2018. godine i ekipu od tad pa do decembra prošle godine vodio na 75 utakmica.

Kada je u pitanju igračka karijera, počeo je u Fortuni iz Sitarda, a dalje je nizao PSV, Barselonu, Bajern, Milan i opet PSV, osvojivši ukupno 19 trofeja.

U dresu sa državnim grbom nastupio je 79 puta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC