• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omaž Brajantu u Hercegovini: "Kobi Arena" u Širokom Brijegu!

Autor mondo.ba

Sjajna akcija mladih Širokobriježana

 Kobi Brajant Široki Brijeg Izvor: FENA/Ivan Crnjac

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant, koji je poginuo u avionskoj nesreći u januaru ove godine, dobio je svojevrsni omaž u Širokom Brijegu.

Grupa tamošnjih zaljubljenika u košarku napravila je, naime, na igralištu pored jedne osnovne škole "Kobi Arenu", a jedan od aktera ove akcije je Robert Hrkać.

Možda će vas zanimati

"Sport obožavam, a ovdje je godinama stajao improvizovani koš saliven u jednu željeznu bačvu i mi smo odlučili da pokrenemo malu akciju i napravimo pravi koš. Zatražili smo i dobili dopuštenje direktora škole koji nam je i pomogao u realizaciji projekta", rekao je Hrkać za Fenu, dodavši da su u planu i drugi radovi na terenu.

Izbor imena ovog basket terena, kaže Hrkać, ne čudi.

"Kobi je jedna od najvećih sportskih legendi... Cijeli sportski, a i svijet uopšteno rastužila je vijest o njegovoj smrti. Ovo je mali način da mu kažemo hvala za sve ono što je dao sportu i kao vrhunski sportista, ali i uzor mnogim dječacima", ističe Hrkać.

Dodaje i da je Široki Brijeg oduvijek bio košarkaški grad i podsjeća na neke od uspjeha Košarkaškog kluba Široki Brijeg, ali, kako navodi, broj ovakvih koševa u gradu je deficitran.

"Ovaj dio grada nema puno koševa, a ljudi vole igrati basket. Ovaj koš poslužiće mnogim dječacima koji vole basket, a i okruženje za igru će im biti sigurnije", rekao je Hrkać, dodavši da se nada da će na njemu ekipe igrati danonoćno.

Basket teren koji će sada biti spomen na Brajanta nalazi se u dvorištu osnovne škole u naselju Oklaji u Širokom Brijegu, u tom gradu poznate i kao "mala škola".

Brajant je, podsjetimo, poginuo 26. januara u avionskoj nesreći, a stradala je i njegova trinaestogodišnja kćerka i ostatak posade. Punih 20 godina je nosio dres Los Anđeles Lejkersa, ekipe sa kojom je pet puta bio NBA šampion.

Postigao je ukupno 33.643 poena, zabilježio 7.047 skokova i podijelio 6.306 asistencija, a sa reprezentacijom SAD osvojio je Olimpijske igre 2008. i 2012. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kobe

Svaka čast !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC