• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drogba je prišao jednom igraču Čelsija i molio ga za trofej Lige šampiona!

Autor Milutin Vujičić

"'Molim te, maestro, pomozi mi da osvojim Ligu šampiona'. Pogledao me je i rekao da sam lud, da sam ja Didije Drogba i ja njemu to pomognem da uradi", prisetio se bivši napadač Čelsija na osmu godišnjicu osvajanja pehara.

 Drogba je prišao jednom igraču Čelsija i molio ga za trofej Lige šampiona! Izvor: Guliver/Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Pre osam godina i jedan dan - Čelsi je postao šampion Evrope!

Pokušavali su i pokušavali "plavci" u eri Romana Abramoviča da dođu do pehara Lige šampiona, ali im se nije dalo... Bilo je tu pehova poput "nevidljivog gola" Luisa Garsije, pogotka Andresa Inijeste u nadoknadi vremena posle nekoliko propuštenih prilika da se dosudi penal za Čelsi, pa potom i finale u Moskvi kada je Džon Teri promašio jedanaesterac za pobedu.

Možda će vas zanimati

Sve to je Čelsi "naplatio" 2012. godine na "Alijanc areni" kada im je malo ko davao šanse, posebno jer su za rivala imali Bajern...

Klub trenera Juha Hajnkesa bio je bolji u većem delu utakmice i poveo je pogotkom glavom Tomasa Milera u 83. minutu, ali je samo pet minuta kasnije Didije Drogba poravnao rezultat, obezbedio produžetke, penale, pa pobedu svog tima.

Tako je Čelsi sa Robertom di Mateom, a ne sa Žozeom Murinjom, Karlom Anćelotijem ili Luisom Skolarijem osvojio toliko dugo očekivani trofej.

Osam godina kasnije, Didije Drogba je na Twitteru podelio do sada nepoznatu priču...

"Pre osam godina trener je otpušten, a mi igrači smo organizovali sastanak i rekli da smo delom odgovorni za to. Govorili su kapiten Džon Teri, Frank Lampard, Petr Čeh i drugi lideri... Odlučili smo da damo sve što možemo u Ligi šampiona iako smo izgubili 4:1 od Napolija. Jurili smo taj trofej osam godina i bili smo viceprvaci. Složili smo se da sklonimo ego sa strane i da ostvarimo zajednički cilj".

Izvor: Guliver/Getty Images/Jasper Juinen, Jasper Juinen/Getty Images Europe

"Posle tog sastanka pitao sam 23-godišnjeg Huana Matu sledeće: 'Molim te, maestro, pomozi mi da osvojim Ligu šampiona'. Pogledao me je i rekao da sam lud, da sam ja Didije Drogba i ja njemu to pomognem da uradi. Objasnio sam mu da sam tu već osam godina i da nisam uspeo, tako da verujem da je on taj. Rekao sam mu i da ću mu dati poklon ako pobedimo. Tri meseca kasnije, mi smo u Minhenu, u finalu na njihovom stadionu, poveli su na osam minuta do kraja... Kad smo krenuli s centra bio sam toliko obeshrabren. Prišao mi je mali Mata i rekao 'veruj Didi, moraš da veruješ'. U suzama sam odgovorio da nemam u šta da verujem, skoro je gotovo...".

Ipak, tu nije bio kraj za Čelsi i Didijea Drogbu, heroja finala iz Minhena.

"Pomislio sam da ću plakati mesecima kao kada sam sa Obalom Slonovače izgubio finale Kupa afričkih nacija. Poslednji minut, prvi i poslednji korner za nas, pošto su oni imali 18... I pogodite ko je izveo korner - HUAN MATA. Ostalo je istorija. Lekcija je, uvek veruj!".

"Srećan nam osmi rođendan od titule!".

To je bila prva Matina sezona u Čelsiju, na raju sledeće je bio proglašen i za najboljeg igrača kluba u izboru igrača, ali je samo šest meseci kasnije prodat u Mančester junajted jer se nije uklapao u zamisli Žozea Murinja.

Možda je zaslužio više da uradi u dresu "plavaca", ali će pamtiti i ovo...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC