• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peđa Mijatović slavi 22. "rođendan": Ponosan sam što sam legenda Reala!

Autor Milutin Vujičić

Više od tri decenije su u Realu čekali na njega...

 Predrag Mijatović slavi [22. "rođendan"]: Ponosan sam što sam legenda Reala! Izvor: Guliver/Gerd Scheewel/Bongarts/Getty Images

Real Madrid osvojio je tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka šest pehara Kupa evropskih šampiona, ali mučili su se i mučili da konačno osvoje sedmi, prvi u eri modernog fudbala.

Na današnji dan pre 22 godine trofej Lige šampiona doneo im je jugoslovenski napadač Predrag Mijatović, tako što je u 66. minutu finala u Amsterdamu matirao kapitena Juventusa Anđela Perucija, upisavši svoje ime tako zlatnim slovima u istoriju Real Madrida.

Možda će vas zanimati

Bio je to dug napad Juventusa, prvo je lopta ubačena s desne strane i niko nije mogao da je zahvati, potom je stigla na suprotnu do Roberta Karlosa.

Brazilac, izrazito snažnog udarca, "poklopio" je loptu, ne naročito sjajno, ali se ona odbila od defanzivaca Juventusa i stigla do Mijatovića. Napadač "kraljevskog kluba" je instiktivno reagovao, prvo je sklonio loptu od Perucija, a onda šutnuo u praznu mrežu za veliko slavlje na stadionu Ajaksa, koje se pola sata kasnije prelilo i na ulice Madrida...

"Danas mi je kao drugi rođendan", rekao je Predrag Mijatović za "Marku".

"Neverovatno, prošle su 22 godine... Svi trofeji su važni, ali ovaj je poseban, prošlo je dugo vremena od šestog pehara za Real Madrid".

I dan-danas se Mijatović, koji je proveo samo tri sezone u Real Madridu, seća svih detalja koji su prethodili pogotku za pobedu protiv Juventusa, koji je možda važio i za favorita u tom finalu pošto su u svojim redovima imali Del Pjero, Zidana, Dešana, Davidsa, Inzagija i druge.

"To je bio najvažniji gol koji sam dao u karijeri, odlično ga se sećam. San svakog deteta je da postigne gol u finalu. Da se taj gol nije desio - moja karijera ne bi bila ista", rekao je Mijat.

Sjajni napadač, kasnije i sportski direktor Real Madrida, kazao je da je ovo prva godišnjica gola bez Lorenza Sanza, nekadašnjeg predsednika kluba, koga je smatrao velikim prijateljem, a čak mu je na večeri pred utakmicu rekao da će postići gol.

"Ceo tim je važan, ne samo ja... Mnogi misle da sam igrao više u Realu, a zapravo sam samo tri godine, ali su bile posebne i zato s ponosom mogu da kažem da sam legenda kluba", zaključio je Mijatović.

U periodu od 1996. do 1999. godine odigrao je 118 utakmica i postigao 36 golova za Real.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC