• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ex-reprezentativac Portugala vjeruje u sunarodnika: "Osvojiće Zlatnu loptu"

Autor mondo.ba

Simao Sabrosa vjeruje da će 20-godišnji Žoao Feliks brzo "eksplodirati" u madridskom Atletiku

 Simao Sabrosa Žoao Feliks osvojiće Zlatnu loptu Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Portugalska nada Žoao Feliks još "traži sebe" u taboru madridskog Atletika.

Napadač koji je u novembru proslavio 20. rođendan stigao je prošlog ljeta u špansku prestonicu iz redova portugalske Benfike, za koju je u prošloj takmičarskoj sezoni postigao 20 golova na 43 utakmice.

Možda će vas zanimati

Nakon samo jedne seniorske sezone u ovom klubu, prošlog ljeta je po cijeni od 126 miliona evra, što je treći transfer po visini u istoriji fudbala, nakon Nejmarovog prelaska iz Barselone u Pari sen Žermen (222 miliona evra) i Mbapeovog odlaska iz Monaka u isti klub (135 miliona).

Očekivalo se od 20-godišnjeg Žoaa da nastavi gdje je stao u Portugalu, a za sada je na 28 utakmica za tim Dijega Simeonea postigao šest golova (četiri u Primeri, dva u Ligi šampiona).

Čeka se da "eksplodira" nakon određenih problema i sa povredama, a jedan od onih koji vjeruju da će se to uskoro i desiti je njegov dvadeset godina stariji zemljak, Simao Sabrosa, koji je svojevremeno i nosio dres Madriđana, od 2007. do 2010. godine.

"Treba ga još čekati, još uvijek je u fazi privikavanja i prilagođavanja na novu sredinu. Vjerujem da u godinama pred nama može da osvoji i Zlatnu loptu", govorio je Simao za BTV o sunarodniku koji je sa Atletikom dogovorio saradnju do juna 2026. godine.

Dva puta tokom karijere Simao Sabrosa je Portugal mijenjao Španijom. Prvo je takođe kao 20-godišnjak stigao iz Sportinga u Barselonu, gdje je proveo dvije godine. Preselio se potom u Benfiku, iz koje je 2007. godine došao na tadašnji "Visente Kalderon".

Izvor: Getty Images/Getty Images Europe

Prisjetio se prvog odlaska van granica Portugala, stavivši se u kožu mladog zemljaka.

"Došao sam u Barselonu, a tamo sve sami velikani. Pep Gvardiola, Luis Figo, Ronald de Bur, Patrik Klajvert... Znam kako je meni bilo tad. Imao sam priliku da budem dio istog tima sa Figom, koji mi je u to vrijeme bio idol. Na drugoj strani bio je Rivaldo, sa kojim sam provodio mnogo vremena. Sjećam se trenutka kada sam završio jedan izuzetno naporan trening, a Rivaldo me je zamolio da ostanem da treniram još sa njim, želio je još više od tog treninga. Kako da odbijem?", zaključio je Portugalac, koji je još nastupao za Bešiktaš, Espanjol i indijski Nortist Junajted.

Za reprezentaciju Portugala odigrao je 85 utakmica uz 22 gola.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC