• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna sjednica UO RS BiH je propala - a vjerovatno će i druga

Autor mondo.ba

Ne nazire se kraj "rata" između članova Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH iz Republike Srpske sa jedne, te FBiH sa druge strane

 Marinko Umičević pismo RS BiH  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U Sarajevu je u četvrtak, 21. maja, trebalo da bude održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Kažemo trebalo jer se u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH nisu pojavili članovi UO iz Republike Srpske, među kojima i potpredsjednik RS BiH i prvi čovjek RS RS Marinko Umičević, koji su napomenuli da "neće prisustvovati nikakvoj sjednici i sastanku sve dok se ne budu uvažavali prijedlozi RS RS kao punopravne članice Rukometnog saveza BiH".

Možda će vas zanimati

U četvrtak su se u Sarajevu, prema Zapisniku, našli predsjednik RS BiH Slobodan Zadro, jedan potpredsjednik Mensur Sinanović, te članovi UO Halil Škaljić, Adnan Muhić, Zoran Trlin, Asim Šahman i Semir Zukić.

Izostali su Marinko Umičević, Vojislav Rađa, Aleksandar Miljuš i Vladan Šegrt, ali i David Grbavac i i Nevenko Herceg, koji su, međutim, dali punomoć Trlinu i Zadri za odlučivanje.

Odlučivanja, ipak, ni o čemu nije moglo da bude jer je za donošenje legitimnih odluka potrebno prisustvo deset članova, kako bi se ispoštovao kvorum za nesmetan rad.

Toga u četvrtak nije bilo, pa je Zadro za naredni četvrtak, na istom mjestu, zakazao novu sjednicu, uputivši novi poziv i prema članovima Upravnog odbora iz Republike Srpske, koji će se, ako je suditi po današnjem dopisu iz Braće Pantić 4, ni tog dana neće pojaviti u glavnom gradu BiH.

Jedna od najvećih zamjerki delegacije iz Republike Srpske, zbog koje ne žele da se odazovu bilo kojem sastanku, odnosi se na stav članova iz FBiH, koji žele da o sudbini, prije svega, Premijer lige BiH u muškoj konkurenciji odluku donosi Upravni odbor RS BiH a ne komesar takmičenja.

"Posao po pitanju takmičenja Premijer lige pripada komesaru, a ne da se time bavi Upravni odbor. Tako je bilo prošle sezone kada je komesar bio Zdenko Alpeza koji je oteo titulu RK Borac m:tel (šampion bio Izviđač). Sada kada je komesar Srbin iz Republike Srpske (Srđan Jović, op.a.) onda bi članovi iz RS FBiH da o takmičenju odlučuje UO RS BiH. Neće tako više moći, a želim da naglasim da nikad jedinstveniji nismo bili iz Republike Srpske i tako će biti i u narednom periodu", navedeno je u ranijem saopštenju RS RS.

Danas, u pismu koje ispred Rukometnog saveza RS potpisuje Umičević, praktično ponovljen stav.

"Rukometni savez Republike Srpske razočaran je insistiranjem Slobodana Zadre na održavanju sastanka UO RSBiH mimo Statuta RS BiH i Poslovnika o radu UO RS BiH.

Za Rukometni savez Republike Srpske pokušaj zakazivanja nestatutarnog sastanka, bez uvažavanja prijedloga jedne od dvije članice RS BiH kao i neusaglašavanja sa potpredsjednikom UO RSBiH, nikako ne može biti smatran kao legalno zakazan sastanak", navedeno je na početku pisma dostavljenog jutros.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske podsjetio je šta treba da se desi pa da se članovi UO iz Republike Srpske odazovu na neku od narednih sjednica.

"Predsjednika podjećamo na postupak koji mora ispoštovati kako bi zakazao sjednicu UO i to:

- tačke dnevnog reda mora usaglasiti sa potpredsjednicima i za svaku dostaviti materijal sa prijedlogom odluka 7 dana prije tačnog datuma, vremena i mjesta sastanka,

- svaki član UO RSBiH ima pravo predlagati tačke dnevnog reda sa obrazloženjem,

- članice RS BiH a to su RS FBiH i RS Republike Srpske imaju pravo da traže uvrštenje u dnevni red određenih tačaka o kojima se mora raspravljati.

Sve ovo kao i mnoge druge stvari su zaobiđene i sastanak neće biti održan do ispunjenja svih propisanih uslova.

Dodatni problem je i nedostatak generalnog sekretara bez kojeg savez više ne može funkcionisati", zaključeno je u pismu Rukometnog saveza Republike Srpske.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC