• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvala FSRS, ali nismo (još) za Prvu ligu RS

Autor mondo.ba

Kojih 16 ekipa će činiti prvoligaški karavan Republike Srpske u sezoni 2020/21?

 FK Romanija Pale Hvala FSRS, ali nismo (još) za Prvu ligu RS Izvor: Promo/FK Romanija Pale

Fudbalski savez Republike Srpske (FSRS) donio je odluku da će Prva liga RS od sezona 2020/21. brojati 16 klubova, ali za sada još nije poznato koji će to klubovi biti.

Čelni ljudi fudbala Srpske odlučili su se za ovaj potez "kako bi fudbal vratili u poznate centre" u Srpskoj, tako da će priliku da ponovo zaigraju na prvoligaškoj sceni dobiti i neki klubovi to plasmanom nisu zaslužili, nego na osnovu pozivnica.

Možda će vas zanimati

Jedan od njih mogla bi biti i Romanija. Klub s Pala tako bi se nakon više od deceniju vratio među prvoligaše.

Ipak, trenutno član Druge lige RS, grupa "Istok" trenutno nije u mogućnost da prihvati poziv FSRS, te će i dogodine nastaviti da se takmiči u drugoligaškom društvu.

"Prva liga FSRS od sezone 2020/2021. će brojati 16 klubova. Naš klub je u sezoni 2019/2020. zauzeo 4. odnosno 5. mjesto u Drugoj ligi FSRS (isti broj bodova kao FK Milići). Samim tim smo dobili pozivnicu FSRS u kojoj se moramo izjasniti da li tehnički i finansijski možemo garantovati učešće našeg kluba u Prvoj ligi RS već naredne sezone. Namjerno kažemo 'već naredne sezone' jer nakon devet godina u najnižem rangu takmičenja i startnog minusa od 12 bodova, FK Romanija danas djeluje kao jedan ozbiljan klub, klub koji ima svijetlu budućnost", ističu iz Romanije, te dodaju:

"Nećemo puno pisati o pozivnici saveza. Propozicije su jasne i precizne, a naš klub trenutno nije u mogućnosti da ih ispoštuje u punoj mjeri. Zato smo rekli 'NE' Prvoj ligi za sezonu 2020/2021."

Za sada je jasno da će i dogodine u Prvoj ligi RS nastupati Rudar Prijedor, Kozara, Željezničar, Alfa Modriča, Slavija, Tekstilac, Podrinje i Jedinstvo iz Brčkog, što znači da ostaje osam "upražnjenih mjesta".

U Romaniji su se osvrnuli na ono kroz šta su prolazili prethodnih godina.

"Vratimo se u mart 2019. godine. Romanija se takmiči u Regionalnoj ligi (Treća liga RS). Na kraju sezone 2018/2019. dobija pozivnicu saveza da popuni upražnjeno mjesto u Drugoj ligi, samim tim dobija i ulogu autsajdera (posljednja ekipa na popisu). Velika posvećenost uprave i igrača, naš klub dovodi u poziciju sa početka ove naše kratke priče. Kažemo kratke, jer za 14 mjeseci teško neki klub može ostvariti ovako dobre rezultate da preskoči dvije lige."

Ipak, na Palama ne odustaju od povratka u Prvu ligu Srpske, odakle su ispali 2010. godine.

"Uprava neće odustati od svog cilja koji se zove Prva liga. Svjesni da je još uvijek rano za realizaciju tog cilja, uzdignute glave smo rekli da ostajemo u Drugoj ligi i sljedeće sezone. Želimo korak po korak da gradimo stabilan klub, da nastavimo sa odličnim radom u školi fudbala koja ozbiljno prijeti da postane jedna od najboljih škola fudbala u regionu. Nećemo da budemo epizodisti u najvišem rangu fudbala RS, pa da nakon toga godinama tražimo izlaz iz mnogobrojnih kriza i problema. Hvala savezu na podršci i ukazanom povjerenju. Zahvaljujemo se i našim Paljanima koji će nas, nadamo se, još jače bodriti u narednoj sezoni", navodi se u saopštenju Romanije s Pala.

Anketa

Hoće li povećanje broja klubova u Prvoj ligi RS na 16 donijeti bolji kvalitet?

  • Sigurno, kvalitet fudbala biće poboljšan.

    39.36% (37)

  • Ne, biće još lošiji nego do sada.

    35.11% (33)

  • Sve će biti isto kao i do sada.

    25.53% (24)

Hoće li povećanje broja klubova u Prvoj ligi RS na 16 donijeti bolji kvalitet?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC