• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđa fudbalska noć u Istanbulu: Prošlo je 15 godina

Autor mondo.rs

Na današnji dan prije 15 godina Liverpul i Milan odigrali su jedno od najuzbudljivijih, a svakako najluđih finala Lige šampiona.

 15 godina od finala Liga šampiona Milan - Liverpul 3:3 Izvor: Clive Brunskill/Getty Images Europe

0:3!

Moćni Milan Karla Anćeloti je već u prvom poluvremenu stekao ogromnu prednost protiv Liverpula u finalu Lige šampiona i ništa nije nagovještavalo da će 25. maj 2005. ući u istoriju kao dan odigravanja jednog na najluđih finala. Ne samo u UEFA takmičenjima, već fudbala uopšte...

Kaka je poslao milimetarski precizan pas kroz sredinu odbrane "redsa", a Ernan Krespo majstorski "bocnuo" loptu desnom nogom i prebacio Jiržija Dudeka. Lopta se lagano otkotrljala u mrežu.

Možda će vas zanimati


Bio je to posljednji ekser u kovčeg Liverpula...

Ma, da li je iko pomislio da drugi gol Argentinca, a treći Milana neće biti dovoljan za osvajanje sedmog trofeja najbolje ekipe Evrope? Maldini je volejom na centaršut Pirla načeo Engleze u prvom napadu svog tima na meču, a fenomenalni Krespo prvo na asistenciju Ševčenka duplirao prednost u 39, a pred odlazak na odmor dokrajčio tim Rafe Beniteza.

I to bi bilo to...

Ne, ipak, nije kraj. U to vrijeme daleko skuplji, moćniji, iskusniji i prije svega kvalitetniji Milan - za svega ŠEST minuta našao se na koljenima. Liverpul je ponovo bio živ.

Finale Liverpul Milan 2005
Izvor: YouTube

54. minut.

"Blickrig" u režiji Engleza počeo je trzajem glave Stivi Džija. Rise je sa lijeve strane pogodio gdje je trebalo, pravo u glavu kapitena, a ovaj školski matirao Didu.

56. minut.

Još se slavlje navijača Liverpula nije stišalo, a Vladimir Šmicer je kao iz topa opalio sa više od 20 metara i smjestio loptu kroz Didine ruke u donji desni ugao.

60. minut.

Drama dostiže vrhunac. Gatuzo obora Džerarda, a sudija pokazuje na "bijelu tačku". Udarac Ćavija Alonsa brani Dida, ali se lopta odbija ponovo do Španca... Smještena je pod prečku za 3:3.

Do kraja nije bilo više golova, za razliku od prilika na obje strane, prije svega u kaznenom prostoru Liverpula. Dudek je činio čuda i potpuno izludio Ševčenka, odbranivši mu u jednom napadu dva zicera. Sjajno je branio i u penal seriji i upravo je Ukrajincu zaustavio odlučujući udarac.

On, međutim, nije bio igrač meča, već Stiven Džerard.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC