• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedno je jasno: Ako PL ne počne najkasnije 13. ili 14. juna, neće nikako!

Autor mondo.ba, agencije

Taj vikend određen je kao konačan rok za nastavak prvenstva. Ukoliko se do tad Premijer lige BiH ne nastavi - neće nikako...

 Fudbalski savez BiH Premijer liga BiH krajnji rok 13. ili 14. jun za nastavak Izvor: MONDO/Ilustracija

Fudbalski savez BiH odredio je 13. i 14. jun kao KRAJNJI ROK za nastavak sezone, a da bi se donijela odluka o eventualnom nastavku ili prekidu, čekaju se odgovori mjerodavnih entitetskih tijela.

Možda će vas zanimati

S obzirom na različite informacije mjerodavnih kriznih štabova i različita tumačenja odluka o ublažavanju restriktivnih mjera, Fudbalski savez BiH uputio je pisane zahtjeve prema mjerodavnim entitetskim tijelima kako bi mogao da donese odluku o nastavku sezone.

"Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije korona virusa u našoj zemlji, Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH promptno će djelovati i donijeti zvaničnu odluku o nastavku ili prekidu takmičenja koja se organizuju pod okriljem krovne kuće fudbala u Bosni i Hercegovini", saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

U saopštenju se navodi kako su do sada preduzete sve neophodne aktivnosti, pravne radnje i procedure, te su ispoštovane preporuke UEFA i nadležnih tijela, što je preduslov za organizaciju utakmica na bh. stadionima.

"Sve analize pokazale su da početak takmičenja iza vikenda 13./14.6.2020. nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (2.8 2020.)", navode iz FS BiH.

Premijer liga BiH prekinuta je prije više od dva mjeseca, nakon 22 odigrana kola.

U trenutku prekida na tabeli je prva bila ekipa Sarajeva sa 45 bodova, a slijede Željezničar (42), Zrinjski (38), Borac (36), Tuzla City (35)...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC