• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skauti su bili tu, javili su mi se": Golgeter Veleža odlazi u Zvezdu?!

Autor Dragan Šutvić

Sjajni Brazilac Brandao bi ovog ljeta mogao da promijeni sredinu i napravi veliki iskorak u karijeri

 Brandao Velež Crvena zvezda Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Rezultati mostarskog Veleža umnogome zavise od učinka 24-godišnjeg brazilskog napadača Brandaa.

Fudbaler rođen 1. novembra 1995. godine se početkom 2017. godine našao u gradu na Neretvi i već u prvoj polusezoni pokazao da se radi o sjajnom golgeteru. Postigao je osam golova na 12 utakmica, a "eksplodirao" je u sezoni 2018-19,  kada je Velež osvojio titulu u Prvoj ligi FBiH i nakon tri godine se vratio u Premijer ligu BiH.

Možda će vas zanimati

U toj sezoni, Brandao je na 30 prvenstvenih utakmica postigao 14 golova, a u ovoj sezoni, koja je stopirana u martu zbog pandemije korona virusa i čija sudbina je još uvijek neizvjesna, na 22 utakmice se zaustavio na deset pogodaka, pa je u samom vrhu liste strijelca elitnog ranga bh. fudbala.

Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Ispred njega su samo Mersudin Ahmetović sa 13, te trojac Stojan Vranješ (Borac) – Sulejman Krpić (Željezničar) – Vojo Ubiparip (Tuzla siti), sa 12 pogodaka.

Izuzetno dobre partije ovog fudbalera nisu imunim ostavile ni određene klubove iz regiona, pa se tako počelo spekulisati o – transferu u beogradsku Crvenu zvezdu!

Ukoliko ode i Brandao, Velež će biti pred izuzetno teškim zadatkom kad je u pitanju formiranje nove napadačke linije jer je klub već napustio 33-godišnji Nusmir Fajić.

A da je tim iz Ljutice Bogdana upoznat sa Brandaovim kvalitetima, potvrdio je za MONDO trener Veleža Feđa Dudić.

"Koliko znam, pratili su na nekim utakmicama tokom prošle sezone i to je jedino što u ovom trenutku mogu da vam kažem. Znam da su skauti Crvene zvezde dolazili na neke utakmice i da su mi se javili. Da li za njega i dalje postoji interesovanje Beograđana, ne znam, ali znam da je Brandao jedan od naših najvrijednijih igrača i, normalno, ako bi se ukazala prilika za prodaju, zašto to ne bismo i učinili? Unaprijedili bismo momku karijeru, a i klub bi od toga imao koristi", rekao je Dudić za MONDO.

Mostarski premijerligaš bi, svakako, solidno zaradio ukoliko se ovog ljeta odluči na prodaju brazilskog napadača, koji ugovor sa klubom ima do juna 2021. godine.

"Naravno, ne bismo ga sigurno ni puštali bez toga. Sad smo napravili situaciju da imamo faktički 80-90 posto igrača pod ugovorom, imamo tek par igrača koji nisu vezani dužim ugovorom i vidi se da klub misli na budućnost", naveo je perspektivni trener Veleža.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Uh

Beogradjani spasavaju posrnuli Bosnjacki seljacki klub. Sto Borcu ne daju milion za nekog igraca. Cisto da pomognu klubu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC