• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Razloge zašto nismo bili lideri moramo tražiti u vlastitim redovima"

Autor mondo.ba

Pročitajte saopštenje mostarskog Zrinjskog.

 Zrinjski Mostar Razloge zašto nismo bili lideri moramo tražiti u vlastitim redovima Izvor: FENA /Mario Obrdalj

Odlukom Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, koji je potvrdio Izvršni odbor FS BiH, takmičenje u Premijer ligi BiH neće biti nastavljeno, pa je mostarski Zrinjski sezonu okončao na trećem mjestu i 15. put u istoriji, a osmu sezonu uzastopno, nastupiće na međunarodnoj sceni.

Ovakav ishod ne može u potpunosti da zadovolji "plemiće", kod kojih ostaje žal što nisu mogli da se bore za šampionsku titulu, ali i trofej u Kupu BiH. Podsjetimo, i najmasovnije takmičenje, u kojem su Mostarci izborili plasman u polufinale, prekinuto je i ove sezone neće biti pobjednika Kupa BiH.

Možda će vas zanimati

S tim u vezi, oglasili su se iz mostarskog kluba.

"Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH da sezona 2019/20. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama takmičenja, HŠK Zrinjski želi izraziti razočaranje takvim epilogom.

Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja - HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene trke i učesnik polufinala Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produžava na skoro pet mjeseci.

Nadalje, HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se tabela Premijer lige BiH u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.
Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima", saopšteno je sa stadiona "Pod Bijelim brijegom".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC