• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorac: Pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći

Autori mondo.ba Autori Fena

"Ostvarili smo cilj, mjesto nam je u Premijer ligi BiH", tvrdi trener Tuzlaka.

 Gradimir Crnogorac: Ostvarili smo cilj, mjesto nam je u Premijer ligi BiH Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Nakon odluke Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH o okončanju prvenstva u Premijer ligi BiH, očekuje se da će tu odluku verifikovati i Izvršni odbor Saveza.

U tuzlanskoj Slobodi su definitivno odahnuli, s obzirom da su se borili za opstanak, iako su od tragičara Čelika, koji uz Zvijezdu 09 seli u niži rang, imali četiri boda više (21).

Možda će vas zanimati

Šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac, koji je na tu dužnost imenovan 18. decembra 2019. godine, a u proljeće je Slobodu vodio samo na tri utakmice (Mladost 0:0, Zrinjski 0:2, Čelik 2:1), kaže kako nije bilo dileme hoće li njegova ekipa zadržati status premijerligaša.

"Ispunili smo svoj cilj koji je bio postavljen prije početak saradnje. Nismo se bojali izazova i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo i da nam je mjesto u Premijer ligi BiH", izjavio je Crnogorac, objavljeno je na službenoj stranici FK Sloboda.

Naredna sezona u Premijer ligi BiH počeće 1. augusta, što predstavlja veliku pauzu za sve igrače.

"Sigurno da pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći, ali ovo je za sve nas novi momenat. Sada, kada je konačno donesena odluka o prekidu prvenstva, najvažnije je da se odmorimo od svega i da, kada krenu pripreme napravimo konkurentnu ekipu za iduću sezonu", napominje šef stručnog štaba Slobode.

Kako će izgledati sastav "crveno-crnih", još nije poznato, mada su svi igrači osim Marinkovića ostali na okupu.

"Prvo treba vidjeti ko ostaje, a ko odlazi iz Slobode. Mislim da je naša ekipa pokazala pravo lice protiv Čelika, pred prekid prvenstva, i takvu ekipu Slobode želim da vidim i naredne sezone. Znači, ekipu koja stvara mnogo šansi i samim tim privlači publiku na stadion. Mislim da smo imali odličan tim sastavljen od par iskusnih igrača i momaka čije vrijeme tek dolazi. Ovom prilikom se zahvaljujem svom stručnom štabu, igračima i rukovodećim strukturama u klubu na korektnom odnosu tokom proteklih mjeseci. Pozdravljam sve naše navijače koji vole klub i koji s nestrpljenjem očekuju iduću sezonu", rekao je Crnogorac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC