• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džemidžić: Savez nije mogao uticati na odluke entitetskih organa

Autori mondo.ba Autori Fena

"Zdravlje igrača je naš prioritet, a Vijeće ministara BiH još uvijek nije proglasilo kraj pandemije korona virusa."

 Adnan Džemidžić: Savez nije mogao uticati na odluke entitetskih organa Izvor: FENA

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) na današnjoj sjednici donijela je zaključak o završetku svih takmičenja za sezonu 2019/20, jer, kako je navedeno, ne postoje uslovi za nastavak takmičenja u okviru Premijer lige BiH i Kupa BiH na teritoriji cijele države.

Kako je kazao predsjednik Komiteta za takmičenje Milorad Lale, prijedlog ove odluke će biti dostavljen članovima Izvršnog odbora FS BiH na konačno usvajanje, a odluka se odnosi na sva takmičenja pod ingerencijom Saveza.

Možda će vas zanimati

Generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić naglašava da su odluke donesene jednoglasno na bazi činjeničnog stanja koje nije dozvoljavalo da se takmičenja nastave.

"Uprkos svim našim nastojanjima da ovo prvenstvo zaista privedemo kraju na fudbalskim terenima, uz sva uvažavanja okolnosti u BiH, Savez nije dobio dozvolu da nastavi takmičenja, odnosno, nemamo uslove da takmičenja obavimo na planirani način. Nemamo vremenski okvir da se sve posloži. Moramo dostaviiti UEFA-i imena učesnika evropskih takmičenja do 2. avgusta. Zdravlje igrača je naš prioritet, a Vijeće ministara BiH još uvijek nije proglasilo kraj pandemije korona virusa", rekao je Džemidžić.

Ističe da savez nije mogao uticati na odluke entitetskih organa u BiH, te da niko u Savezu nije sretan što je odluka o prekidu takmičenja morala biti donesena.

"Znate da u zemljama okruženja odluke dolaze s jednog nivoa. To u BiH nije slučaj. Mi smo iz Ministarstva sporta, porodice i omladine Republike Srpske dobili informaciju da u tom entitetu tek od 1. jula mogu početi takmičenja, tako da u tih mjesec dana ne bismo mogli odigrati sve utakmice, a da zdravlje igrača ne bude ugroženo", objasnio je generalni sekretar.

Dodaje da je za početak naredne takmičarske sezone predložen prvi vikend u avgustu i nada se da će do tada biti ispunjeni svi uslovi za igranje fudbala.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC