• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Komesar za takmičenje ne može donositi odluke o kraju sezone"

Autori mondo.ba Autori Fena

"Sezonu nije moguće nastaviti jer je kalendar takmičenja predviđen za odigravanje sezone 2019/20. istekao, a izmjene kalendara nisu donesene."

 "Komesar za takmičenje ne može donositi odluke o kraju sezone" Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

Komesar za takmičenje muške rukometne Premijer lige BiH Srđan Jović danas je donio je Odluku o okonačanju sezone 2019/20, nakon što Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine nije uspio naći rješenje o nastavku prvenstva.

Pozivajući se na propozicije takmičenja i normativne akte RSBiH, Jović je odlučio da stanje na tabeli, nakon 19 odigranih kola, prihvati kao konačno.

Možda će vas zanimati

Po Jovićevoj odluci, titulu je osvojila ekipa Borca m:tel sa 46 bodova, ispred Gračanice sa 42 i Bosne Vispak sa 33 boda, dok tri posljednjeplasirane ekipe Goražde (18 bodova), Iskra (17) i Drina (3) napuštaju elitno takmičenje.

"S obzirom na situaciju koja je nastala zbog pandemije korona virusa, koja je proglašena u BiH, te zabrani odigravanja sportskih takmičenja, sezonu 2019/20. nije bilo moguće privesti kraju. Sezona u Premijer ligi za muške ekipe je završena, a kao konačan poredak utvrđuje se stanje na tabeli u trenutku prekida lige", navodi se u Jovićevoj odluci.

U obrazloženju Jović, između ostalog, navodi da sezonu nije moguće nastaviti jer je kalendar takmičenja predviđen za odigravanje sezone 2019/20. istekao, a da izmjene kalendara nisu donesene.

Jedan od članova Izvršnog odbora RSBiH u izjavi za Fenu kazao je da Jovićeva odluka ne može biti važeća. Navodi da "komesar takmičenja u vanrednim okolnostima ne može donositi ovakve odluke, nego onaj ko upravlja, a to je Upravni odbor RSBiH. Komesar je morao znati da ima član 69 i tako se trebao očitovati, a ne na ovaj način."

Navodi da je ostalo još 12 kola, te da UO RSBiH možda i donese ovakvu odluku, ali ona nije pravedna, posebno za ekipe koje treba da ispadnu ili uđu u Premijer ligu BiH. Smatra da klubovi koji su izborili nastup u Premijer ligi mogu tužiti RSBiH i vjerovatno da će dobiti tužbu.

Više pojedinosti o nastaloj situaciji biće poznato nakon današnje sjednice Predsjedništva RSBiH.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC