• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goražde odbacilo odluku komesara Premijer lige: Nevažeće i nepravedno!

Autor mondo.ba, agencije

"Priznajemo samo odluku Rukometnog saveza BiH", naveli su iz Goražda

 Goražde odbačena odluka komesara nevažeće nepravedno Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Odlukom komesara takmičenja Srđana Jovića, rukometna Premijer liga BiH za muškarce danas je završena!

Zbog pandemije korona virusa, preostalih 12 kola neće biti odigrano, a tabela je zaključena poretkom koji je na snazi bio u trenutku stopiranja takmičenja zbog pandemije virusa korona.

Tako je za šampiona proglašen Rukometni klub Borac m:tel, koji se okitio šampionskom lentom nakon tri godine, dok će ligu napustiti timovi koji zauzimaju posljednje tri pozicije – Goražde, Iskra i Drina, a njihova mjesta zauzeće prvaci federalnih liga Sjever (Krivaja) i Jug (Bosna) i osvajač Prve lige Republike Srpske (Derventa).

Možda će vas zanimati

Rukometni klub Goražde, koji je za 18 utakmica sakupio isto toliko bodova, odluku o kraju sezone 2019/2020 smatra nevažećom i nepravednom.

Predsjednik kluba Damir Marevac rekao je da odluku o ishodu sezone može da donese samo državni rukometni savez.

"Stigla nam je odluka, odnosno bilten 19 koji je poslao komesar takmičenja Srđan Jović. Mislim da Jović nema pravo da donese ovu odluku zato što je ovo vanredna situacija i po statutu Rukometnog saveza BiH, tu odluku može da donese samo Upravni odbor državnog saveza, a mi nju nemamo. Mislim da je ovo nevažeće i da ju je napisao iz ne znam kojih razloga, koji su samo njemu poznati jer on nema pravo na to, što mi je potvrdio i član upravnog odbora Adnan Muhić", ističe Marevac.

Uslijediće reakcija kluba na Jovićevu odluku.

"Mi priznajemo samo odluku RS BiH. Odigrano je samo 18 kola i nemoguće je da na osnovu toga neko kaže ko će ispasti ili biti prvak. U kontaktu smo sa Iskrom koja je u istoj poziciji kao i Drinom, i mi ćemo pronaći način da zajedno reagujemo. Mislim da je nelogično da samo Rukometni savez BiH donese ovu odluku, mimo svih drugih klubova odnosno saveza u Evropi i svijetu. Samo je kod nas komesar takmičenja a ne savez donio takvu odluku da se izbacuju neke ekipe iz Premijer lige, a nama je ostalo još 12 kola. Ko nama može uskratiti neigranje tih utakmica i izbaciti nas, zbog čega", naglašava Marevac, koji ocjenjuje da je za nastavak sezone već kasno te da klubovi već treba da se pripremaju za narednu.

"Na savezu je sada kako će organizovati buduće takmiečnje za sezonu 2020/2021 i mi ćemo se ponašati u skladu sa tom odlukom. Sada smo u nekoj neizvjesnosti ali borićemo se za naš klub. Pokazali smo da smo spremni i kroz posljednje dvije odigrane utakmice koje smo dobili pokazali i borićemo za opstanak u Premijer ligi BiH", poručio je predsjednik Goražda.  

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC