• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ rukometne Premijer lige BiH, Borac je novi ŠAMPION!

Autor mondo.ba

Komesar takmičenja Srđan Jović odluku je saopštio u službenom biltenu

 Rukomet Premijer liga BiH kraj Borac šampion Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Završena je rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce!

Takmičenje u elitnom rukometnom rangu u Bosni i Hercegovini stopirano je nakon 18 kola zbog pandemije korona virusa, a sve do danas bilo je nepoznato šta će se dogoditi sa preostalih 12 prvenstvenih rundi.

Možda će vas zanimati

Komesar takmičenja Srđan Jović, međutim, danas je razjasnio sve dileme – neće ih biti, a konačna tabela utvrđuje se po trenutku plasmana u trenutku suspenzije prvenstva, pa je tako Borac, koji se nalazio na prvom mjestu uz 46 boda, vratio šampionsku titulu u grad na Vrbasu!

"S obzirom na situaciju koja je nastala zbog pandemije COVID-19, koja je proglašena u Bosni i Hercegovini, te zabrani odigravanja sportskih takmičenja, sezonu 2019/2020 nije bilo moguće privesti kraju. U skladu sa Propozicijama takmičenja PL za sezonu 2019/2020 (Član 8, Član 9, Član 15 i Član 16), Pravilnika o organizaciji takmičenja RS BiH (Član 30), te ostalih normativnih akata RS BiH i provedenog postupka, donosim sljedeću odluku: Sezona u Premijer ligi za muške ekipe 2019/2020 je završena, a kao konačan poredak se utvrđuje stanje na tebeli u trenutku prekida lige", navedeno je na početku saopštenja koje potpisuje komesar Jović, a koje je jutros proslijeđeno predstavnicima medija.

Iz lige će, kako je i planirano Propozicijama takmičenja, ispasti timovi koji su u trenutku prekida prvenstva zauzimali posljednje tri pozicije (Goražde, Iskra i Drina), a da će njihova mjesta zauzeti osvajači dvije federalne Prve lige, Sjever i Jug (Krivaja iz Zavidovića i sarajevska Bosna), te šampion Prve lige Republike Srpske (Derventa).

Konačna tabela Premijer lige BiH

Borac m:tel 46, Gračanica 42, Bosna Visoko 33, Sloga (GV/U) 32, Izviđač 32, Sloga Doboj 28, Slavija 27, Sloboda 25, Lokomotiva 25, Maglaj 25, Leotar 23, Konjuh 21, Vogošća PH 19, Goražde 18, Iskra 17, Drina 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Zasluženo... Neka se i ova saga završila.... Aj Borac....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC