• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova promjena u ABA ligi: Primorska izgubila sponzora, gubi i licencu?

Autor Nikola Janković

Ako osvajač četiri trofeja u sezoni 2018/19 ne dostavi garancije čelnicima ABA lige, biće vraćena u drugi rang, a njeno mjesto zauzeće MZT, pišu "Vijesti".

 KK-Primorska-Koper-odustaje-od-ABA-lige-2020-21-MZT-Skoplje-se-vraca-poslije-dvije-godine Izvor: MN PRESS

Osvajači četiri trofeja u sezoni 2018/19, prvenstva, Kupa i Superkupa Slovenije, kao i ABA 2 lige, nisu sigurni da imaju dovoljno sredstava da zaigraju ABA ligu u sezoni 2020/21.

Primorska je tokom pandemije korona virusa ostala bez istoimenog generalnog sponzora, pa je ponovo postao "samo" KK Koper, nastao spajanjem KOŠ Koper i KK Lastovka prije četiri godine u tom slovenačkom gradu.

Možda će vas zanimati

Pored sponzora, šampiona Slovenije tokom sezone prekinte zbog pandemije koronavirusa napuštali su i igrači, kao i trener Jurica Golemac.

Podgoričke "Vijesti", pozivajući se na svoje izvore, pišu da Koper neće imati sredstava za takmičenje u ABA ligi naredne sezone i da će zbog toga makedonski MZT biti vraćen u regionalnu konkurenciju.

"Primorskoj je ostavljen rok do 1. jula da pruži garancije da će imati sredstva za nastup u ABA ligi", pišu "Vijesti" i dodaju: "Ukoliko ne uspije, klub će biti vraćen u ABA 2 ligu, a njegovo mjesto zauzeće trećeplasirani tim drugog ranga, MZT".

Klub iz Skoplja već je izrazio interesovanje za povratak u elitni rang takmičenja, u kom je proveo šest godina, sve do sezone 2017/18 u kojoj je ostvaren skor 3-19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC