• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je spreman da brani Kup: Penale neću gledati, imam jednu dilemu

Autori Nebojša Marković Autori Vladimir Sukdolak

Savo Milošević iščekuje okršaj sa "večitim" rivalom u meču koji vodi u finale Kupa Srbije.

 Partizan je spreman da brani Kup: Penale neću gledati, imam jednu dilemu Izvor: MN PRESS

Meč za spas sezone!

Partizan će treću godinu zaredom završiti šampionsku trku iza Crvene zvezde, što je najduži period od 1993. godine, kada su crno-beli čekali šest godina da se popnu na tron. Od raspada velike države, "parni valjak" nikada duže od dve uzastopne sezone nije čekao za pehar prvaka.

Možda će vas zanimati

Uteha Partizanu i ove godine ostaje u Kupu Srbije.

Ne samo da bi pobedom protiv "večitog rivala" u sredu crno-beli stigli do šestog uzastopnog finala u masovnijem takmičenju i imali priliku za peti pehar u nizu, već bi u direktnom duelu došli u situiaciju da opet crveno-belima upropaste šampionsko slavlje i na terenu dokažu da su bolji. Pravi navijači rekli bi - ništa slađe!

U prethodne dve utakmice ove sezone, obe odigrane u prvenstvu, Partizan nije poražen od Zvezde. Jesenji duel u Humskoj završen je pobedom tima Sava Miloševića 2:0, a prolećni remijem bez golova na stadionu "Rajko Mitić".

Treći ovosezonski doneće borbu u nokaut fazi, sa posebnom težinom koja bi mogla da dodatno doprinesi vatrenoj atmosferi na stadionu Partizana.

"Da pričamo o značaju meča je izlišno. Što se nas tiče, moja želja je da svi igrači budu spremni, imali smo mala tri-četiri problema posle meča sa Spartakom. Nadam se da će sve biti okej, potrudićemo se da prođemo još neke detalje danas na treningu i da će nam oni doneti prevagu. Dobra je stvar ako stadion bude pun, ovakva utakmica zaslužuje takav ambijent. Ta utakmica treba da predstavlja srpski fudbal u Evropi i svetu i mi treba da učinimo sve da ta utakmica bude na neki način prezentacija onoga što je srpski fudbal", kaže Milošević u najavi meča protiv Crvene zvezde.

Šef struke crno-belih ističe da će fizička sprema dva tima biti nepoznanica i njemu i njegovom kolegi i prijatelju Dejanu Stankoviću.

"Ekipa je dosta dobro spremna gledajući parametre, imajući u vidu situaciju oko ove pauze. Ove utakmice donose posebnu dozu adrenalina i posebnu potrošnju. Sama utakmica donosi veliku dozu pritisku, jer je nokaut faza, gubitnik gubi sve. Onaj ko uspe da prvi postigne gol imaće ogromnu prednost. Biće bliži pobedi tim koji održi odličan ritam igre tokom svih 90 minuta."

Milošević je otkrio da i dalje nije 100% siguran kojih 11 će započeti meč.

"Imam još jednu dilemu za sastav sutra. Ovo je pod uslovom da su svi spremni fizički. Nadam se da će trening doneti to, da možemo da kažemo da nam sve računamo. Ako budem imao tu dilemu, večeras ćemo je otkloniti. Nemamo puno tajni, kada je sastav tima u pitanju."

Kako se radi o polufinalu Kupa Srbije, ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, izvodiće se penali. Miloševićev stav po tom pitanju je naročito zanimljiv.

"Neću gledati penale ako dođe do njih, a toliko imamo stvari koje moramo da prođemo za sutrašnji meč, u pripremi za meč, da uopšte ne razmišljam o penalima", jasan je trener Partizana.

On se dotakao i razlika između "večitog" rivala iz vremena kada je na klupi bio Vladan Milojević i sada kada je trener Stanković.

"Osnovna razlika je, ona je logična kod tih promena trenera, ta da je Deki doneo novu energiju. Rano je za konkretne analize šta Deki stvarno hoće kao trener, Deki je još uvek negde na početku i za to treba vremena. Oni igraju sa mnogo više energije i mnogo više su motivisani, jer igrači verovatno žele više da se dokažu novom treneru. Ovakva utakmica će iziskivati dodatni napor, zbog adrenalina, i tu ćemo videti ko je spremniji i ko je u boljem stanju", zaključio je Savo Milošević u najavi drugog meča polufinala Kupa Srbije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC