• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastav Partizana: Šestom brzinom protiv Zvezde i u finale Kupa!

Autor Vladimir Sukdolak

Ovo je očekivani sastav Partizana za duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa Srbije.

 SASTAV-PARTIZANA-Crvena-zvezda-Kup-Srbije Izvor: MN PRESS

"Imam jednu dilemu. Protiv Zvezde će igrati samo oni fudbaleri koji su 100 odsto spremni", rekao je trener Partizana Savo Milošević uoči najvažnije utakmice u sezoni.

Polufinale Kupa Srbije "parnom valjku" može da donese mnogo. Priliku da se i sedmu sezonu zaredom bori za osvajanje barem jednog trofeja, ali i da na terenu dokaže da je ove takmičarske godine bio bolji od "vječitog rivala", koji je u "krnjem" prvenstvu dominantno postao šampion.

Treneri Savo Milošević i Dejan Stanković pokušavaju na sve načine da sakriju karte prije nego što ih u srijedu nešto prije 20 časova potpuno otvore. Veliki prijatelji nisu mnogo željeli da pričaju o sastavima koji će istrčati na teren stadiona u Humskoj, s nadom da baš ti momci obezbijediti plasman u finale.

Možda će vas zanimati

Ali...

Prostora za iznenađenja nema mnogo. Najveći rivali se, manje-više, odlično poznaju, a motiva će i jedni i drugi imati na pretek.

Gol Partizana trebalo bi da čuva Vladimir Stojković. Iskusni kapiten crno-bijelih navikao je da nosi teret velikih utakmica i sa gol-linije trebalo bi da bude velika podrška svojim saigračima, posebno odbrambenim.

Čini se da strateg Partizana neće mnogo kombinovati u odbrani i da će se odlučiti za provjerenu četvorku, istu onu koja je na početku sezone sigurnim izdanjima ulivala dodatno samopouzdanje ofanzivnijem dijelu tima. Pored desne aut-linije trebalo bi da djeluje Nemanja Miletić, a pored lijeve Slobodan Urošević, uz spoj mladosti i iskustva na pozicijama centralnih bekova – Strahinje Pavlovića i Bojana Ostojića.

Saša Zdjelar je jedan od igrača koga ćemo gotovo sigurno gledati od prvog minuta. Pouzdani zadnji vezni crno-bijelih je možda i najbolji igrač Partizana ove sezone. Na primjeru Marka Marina već je pokazao u ranijim derbijima da i te kako zna da osujeti svakog ko namjerava da pravi probleme odbrani crno-bijelih. Teško je uopšte i zamisliti Partizan bez takvog borca.

Prva dilema – drugi zadnji vezni! Bibras Natho ili Aleksandar Šćekić?

Obojica su vrlo značajna za igru Partizana i realno je očekivati da se nađu u 11, pogotovo što Sejduba Suma nije još uvijek potpuno fit i od početka sezone igrao je samo drugo poluvrijeme u Subotici. Stameni Beranac će vjerovatno pojačati bedem ispred gola Stojkovića. Prethodne utakmice protiv rivala kojima nije jedina orijentacija odbrana gola, igrao je skoro bez greške i vrhunski je završavao sve zadatke dobijene od stručnog štaba.

Mišljenje je da Natho korisniji kada ima nešto povučeniju ulogu, ali bi u srijedu trebalo da djeluje između dvojice krilnih napadača i najisturenijeg Umara Sadika. Od iskusnog Izraelca očekuje se da bude glavna spona i da svojim preciznim loptama, pogotovo onim "iza leđa" protivničke odbrane, razigrava brza krila – Takumu Asana i Lazara Markovića. Ukoliko Milošević iznenadi i, ipak, se opredijeli za Sumu, Natho bi trebalo da dobije priliku prije Šćekića.

Asanu je bilo potrebno vrijeme da se prilagodi načinu života i fudbalu u Srbiji. Japanac je sve bolji, sigurniji i male su šanse da ga ne vidimo u početnoj postavi Partizana.

Marković ili Filip Stevanović?

To je jedna od izmjena koju je Milošević napravio za vrijeme derbija odigranog 1. marta na stadionu "Rajko Mitić". Partizanov tinejdžer je dobio priliku u drugom poluvremenu i odmah počeo da pravi nered u odbrani Zvezde. Filip Stevanović podiže formu, igra odlično i koristi svaki minut na terenu da demonstrira fudbalsko umijeće. Hoće ga i gol ovog proljeća. Markovićeva brzina, s druge strane, takođe je vrlo moćno oružje u rukama Miloševića.

I pored toga što ne igra na nivou prvog dijela sezone, Sadik je bliži početnoj postavi od Bojana Matića. Stalni pritisak na igrače zadnje linije i kretnja duž cijele odbrane Zvezde, može i te kako puno da donese u presingu i kvarenju Stankovićevih zamisli.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković, Natho, Asano – Sadik.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC