• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: S nestrpljenjem čekam baraž s Norveškom, Juve će biti prvak Evrope

Autor mondo.ba

Srpskom reprezentativcu fudbal bez navijača nema smisla, željno očekuje utakmicu baraža za plasman na EURO 2020 i uvjeren je da će Juventus osvojiti Ligu šampiona.

 Dušan Tadić: S nestrpljenjem čekam baraž s Norveškom, Juventus će biti prvak Evrope Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Jednom od najboljih igrača reprezentacije Srbije Dušanu Tadiću ne dopada se ambijent u kome se trenutno igraju utakmice širom Evrope. Kapiten Ajaksa izrazio je nadu da će se u što skorije vrijeme stvoriti uslovi za povratak publike na stadione.

"Pratimo ovih dana mečeve u Bundesligi, atmosfera je tužna, to se bukvalno nikome ne gleda. Fudbal bez navijača nema nikakvog smisla. Suština je u tom huku sa tribina, da se osjeti emocija. Navijači su ti koji daju ritam događajima na terenu. Iskreno se nadam da će stadioni u narednoj sezoni ponovo poprimiti stari kolorit i da će se utakmice igrati u onom veličanstvenom ambijentu", rekao je Dušan Tadić, koji je poslednjih nekoliko dana održavao formu na terenima Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi, te dodao:

Možda će vas zanimati

"Radio sam zajedno sa Duškom Tošićem i pod nadzorom koordinatora za fizičku pripremu FSS Andreje Milutinovića. To je uobičajena praksa kada smo u Srbiji, čisto da ostanemo u trenažnom ritmu i da spremni dočekamo pripreme u svojim klubovima. Uskoro se vraćam za Holandiju i jedva čekam da krenu grupni treninzi sa ekipom Ajaksa", prenijela je agencija "Anadolija".

Upravo je Tošić izjavio da mu pauza zbog korona virusa nikako nije prijala i da je po povratku na teren imao osećaj da umjesto lopte, šutira kamen.

"Nisam imao taj osećaj", nasmijao se Tadić, a potom naglasio:

"Šalili smo se ovih dana na tu temu, istina je da je potrebno vrijeme da se igrač vrati u pravi ritam poslije tolike pauze, ali osjećaj je nešto sasvim drugo. On se ne gubi tako lako. Ili ga imaš, ili ga nemaš".

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Osjećaj se ne gubi, ali uvijek postoji opasnost od povrede.

"Ne plašim se, jer je trener Milutinović brinuo o svakom detalju. Radili smo kao da je sezona u punom jeku. Na igračima je da učine sve što je u njihovoj moći kako bi predupredili eventualne povrede. Nikada nisam imao problema sa formom, osjećam se odlično i spreman sam za najteže fizičke napore. Vjerujem da je isti slučaj i sa mojim kolegama iz ekipe".

Prekid holandskog prvenstva i proglašenje Tadićevog Ajaksa za šampiona, izazvali su revolt u taboru AZ Alkmara koji se u tom trenutku nalazio na diobi prve pozicije na tabeli.

"Oni su pokušavali sve i svašta. Insistirali su na baražu za šampiona, ali neće biti ništa od toga. Bez obzira ko je prvi na tabeli, smatram da je donijeta prava odluka. Na stranu gol-razlika, igrali smo najbolji fudbal u ligi i zasluženo smo osvojili titulu", mišljenja je Tadić.

Priznaje da mu nedostaju reprezentativne aktivnosti i jedva čeka mečeve odluke za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Baš sam prije neki dan konstatovao koliko je prošlo od posljednjeg okupljanja u Staroj Pazovi. Djeluje kao čitava vječnost. Navikli smo češće da budemo zajedno i svi smo se uželjeli velikih izazova u dresu nacionalnog tima. Meni je uvijek bila čast da branim boje svoje zemlje i sa nestrpljenjem očekujem duel protiv Norveške u polufinalu Lige nacija", istakao je Tadić.

Poslije fenomenalne prošle sezone u kojoj su ih djelići sekunde dijelili od plasmana u finale Lige šampiona, fudbaleri Ajaksa ovoga puta nisu uspjeli da prebrode grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja. A kada je riječ o novom osvajaču srebrne amfore, Tadić je kratak i jasan:

"Juventus će osvojiti Ligu šampiona. I pored poraza u prvoj utakmici od Liona, mislim da će se plasirati u narednu rundu i da će im konačno poslije dugo vremena poći za rukom da se domognu evropskog trona".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC