• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi slijedi remont, ali neće biti lako: Problem nije mali!

Autor Jovan Terzić

Težak posao čeka Dejana Stankovića tokom ljeta jer je većina igrača vezana ugovorima, a ponude manjkaju. Zbog toga, klub možda upotrebi krajnju mjeru...

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-ljeto-2020 Izvor: MN PRESS

Tri uzastopne titule u prvenstvu Srbije, dva uzastopna igranja u grupnoj fazi Lige šampiona i šesnaestina finala Lige Evrope.

To je učinak Crvene zvezde u posljednje tri sezone, najuspješnije još od evropske titule 1991.

Možda će vas zanimati

Rezultatski gledano - fantastično, ali na terenu sasvim drugačija slika.

Već dugo Zvezdin tim ne djeluje ubjedljivo, tek na momente primijetna je "glad za pobjedom", a protivnici su to počeli da kažnjavaju.

Partizan je bez većih problema slavio u polufinalu Kupa 1:0, a onda i TSC 2:1 u prvenstvenoj utakmici bez rezultatskog značaja, ali u kojoj je domaćin pokazao kako se treba odnositi prema profesionalnim obavezama.

Istina, u tom duelu crveno-beijli su stvorili možda i najviše šansi od svih utakmica igranih ove godine, ali je letargija koja je prisutna već neko vrijeme među pojedinima dovela do promašaja i poraza.

Priznao je Dejan Stanković nedavno pred novinarima da se u ekipi osjeća zasićenje zbog ostvarenih uspjeha, međutim, nije želio da imenuje.

Izvor: MN PRESS

Da li će to učiniti po završetku sezone, vidkećemo, ali svakako je najavio da već uveliko sa klupskim direktorima priča o tome ko zaslužuje da ostane u Crvenoj zvezdi.

Isti problem imao je i Vladan Milojević, jer je pad forme tima počeo još jesenas, po ulasku u Ligu šampiona. Čak i prije toga bilo je kritika na to kako crveno-bijeli igraju, ali su ih dobri rezultati pokrivali. Loše odrađen prelazni rok prošlog ljeta je, ipak, dodatno ogolio probleme.

Umjesto "svježe krvi", Zvezda je dobila nezainteresovane strance Van La Paru, Žandera, Kanjasa i Tomanea, potom i povrijeđenog Sanoga, koji još nije debitovao od januarskog dolaska u klub.

I Garsija otpisan

Ubrzo po dolasku na mjesto trenera, Stanković je precrtao Kanjasa i Žandera, potom i Van La Paru, a u međuvremenu je izgubio strpljenje za Matea Garsiju, što se moglo vidjeti po tome da Argentinac minulog vikenda nije putovao na utakmicu u Senti. Može se čuti i da u Stankovićevim planovima za narednu sezonu nema Pavkova, Boaćija, Simića i Rodića.

Ono što sada slijedi je remont igračkog kadra, kako bi Dejan Stanković dobio priliku da svoje zamisli bar pokuša da sprovede u djelo. Jer je ekipa koju je naslijedio naviknuta na drugačiji sistem igre od njegovog.

Neki su pokazali da bi mogli da se prilagode zahtjevima novog trenera, prije svih mladi Nikolić i Gavrić, ali mnogo je više onih koji u proteklih šest mjeseci nisu ostavili pozitivan utisak na novog trenera.

I, tu nastaje problem.

Na treninzima crveno-bijelih je već dugo prilična gužva, a svi osim rezervnog golmana Popovića imaju važeće ugovore i po završetku tekuće sezone. Prilično "jake" za srpske uslove, zbog čega je veliko pitanje da li bi neko pristao na raskid saradnje svjestan da će na drugom mjestu teško moći da dobije isti ili veći novac nego što trenutno ima.

Da je tako, potvrđuje i slabo interesovanje inostranih klubova za Zvezdine fudbalere, jer konkretnih ponuda, makar vrijednih razmatranja, nema.

Kao jedno od mogućih rješenja pominju se "čisti papiri" za pojedine igrače, što bi značilo da odu bez obeštećenja iako iza sebe imaju titule i igranje u Ligi šampiona. Takav potez možda i najbolje pokazuje u kakvom su trenutno problemu crveno-bijeli... 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC