• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi prošao, Savo i Deki opet zajedno: Sa Kokezom otvorili teren! (FOTO)

Autori Tanjug Autori Mladen Šolak

Treneri "vječitih" rivala prisustvovali svečanosti u Kruševcu.

 Kokeza-Milosevic-Stankovic-zajedno-otvaranje-terena-u-Krusevcu Izvor: SAVA RADOVANOVIC/FOTO TANJUG

Dejan Stanković i Savo Milošević prijatelji su decenijama i to prijateljstvo održavaju i danas, kada su treneri najvećih rivala u Srbiji.

Prošle nedjelje, njihovi timovi sastali su se na stadionu u Humskoj, gde je Miloševićev Partizan pobijedio Stankovićevu Crvenu zvezdu, a nakon te utakmice oni su, kako je Stanković rekao, "zatvorili zagradu" i nastavili svoj odnos kao i prije toga.

Treneri "vječitih" i asovi srpskog fudbala u ponedjeljak su bili u poseti Kruševcu, gdje su otvorili renovirani fudbalski stadion sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom, potpredsednikom FSS Markom Pantelićem, ministrom sporta Vanjom Udovičićem i direktorom Bezbjednosno-informativne agencije Bratislavom Gašićem.

Možda će vas zanimati

U društvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, predstavnici FSS i ministarstva sporta otvorili su danas rekonstruisani stadion FK "Borac" u Kruševcu, koji je sagrađen 1917. godine, ali je tokom poplava 2014. godine poplavljen i oštećen.

Stadion "Bela boca" u naselju Bivolje rekonstruisan je sredstvima lokalne samouprave, a vještačku travu poklonio je Fudbalski savez Srbije, koji je poklonio i opremu za 92 fudbalska kluba Rasinskog okruga.

Pogledajte kako je bilo na otvaranju.

Ministar Udovičić podsjetio je da su se prije godinu dana uvjerili u kako lošem stanju je bio taj stadion i predstavljao sinonim za neuspjeh i poraz, a danas, kada je u potpunosti rekonstruisan i sređen, predstavlja pokazatelj koliko je neophodno popraviti i napraviti sportsku infrastrukturu i sinomim za pobedu i uspeh.

"I zbog toga možemo danas da kažemo da smo dobar tim i da smo zajedno uradili nešto dobro, ne samo za sport i fudbal već i za sve građane Kruševca, i kada kažem jedan tim, mislim na lokalnu samoupravu, na Fudbalski savez Srbije, Fudbalski savez Rasinskog okruga i Republiku i mislim da smo kao jedan tim dokazali da zajedno možemo da uradimo mnogo", kazao je Udovičić.

Važno je da sa ovakvog mjesta kreću budući šampioni, kazao je Udovičić i izrazio očekivanje da sa tog stadiona Srbija dobije buduće šampione, kao i da će na tom stadionu svoje prve sportske korake načiniti ne samo budući reprezenti FSS-a i reprezentacije na najvećim međunarodnim takmičenjima, već i osvajači najvećih odličja.

Zahvalio je gradonačelnici Kruševca koja je stavila u prvi plan odnos prema mladima i sportu, ne samo kroz finansije koju se opredjeljenje kroz budžet već i kroz infrastrukturne objekte.

Posebnu zahvalnost ministar je uputio predsjedniku FSS-a Slaviši Kokezi koji je, kako je naveo, u svom mandatu pokazao da se fudbal vratio na stare staze, postigao uspjehe kojima zemlja može da se ponosi i pohvali.

"Kada pogledate u posljednje četiri godine, naši fudbaleri, zajedno sa Savezom vratili su se na staru slavu i učešćem na Svjetskom prvenstvu, ali i osvajanjem Svjetskog i Evropskog juniorskog prvenstva", naveo je Udovičić.

Kako je naveo, u sportu je sve jednostavno i transparentno, odnosno postoji rezultat koji pokazuje da li ste pobijedili ili izgubili.

"Danas možemo s ponosom da kažemo da je naš rezultat na semaforu pozitivan, ali moramo da naglasimo da se ne zadovoljavamo sa onim što smo uradili. Svaki poraz i pobjeda mora da se zaboravi u jednom danu i da se okrenemo novim izazovima i utakmicama", kazao je Udovičić.

Smatra da se u narednom periodu mora raditi jače, bolje i požrtvovanije da bi svi građani imali bolje uslove i i na taj način pospješili da mladi ostaju u svojim sredinama i da imaju jednake uslove za razvijanje u svojim gradovima.

Predsjednik FSS-a Kokeza naveo je da se u Kruševcu, kada je u pitanju sport uopšte, ali i fudbal, dosta toga dešava u posljednje vrijeme i kazao da je rekonstruisani stadion samo dio onoga što će se u tom gradu uraditi ubuduće.

Kako je naveo, s predsjednikom Rasinskog okruga, gradonačelnicom Kruševca i ministrom Udovičićem dogovoreno je da Fudbalski savez Srbije do kraja godine pokloni jedan fudbalski teren sa vještačkom travom gradu Kruševcu.

Ističe da je bitno da svi zajedno - Ministarstvo, lokalna samouprava, država, porade na tome da se na kvalitetan i dobar način završi rekonstrukcija gradskog stadiona u Kruševcu, kao i da se nađe način da u budućnosti Kruševac dobije svog predstavnika - FK Napredak, u međunarodnim takmičenjima.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je da je Kruševac dobio jedan veleljepni teren za fudbal.

"Danas su svi dječaci i devojčice koji vole ovaj sport presrećni, a najsrećniji su mještani Bivolja i FK "Borac" koji postoji preko 100 godina. Ovo predstavlja priliku da djecu okrenemo sportu, da od najmlađih nogu krenu da treniraju, da se aktivno bave sportom, da treniraju fudbal kao jedan od sportova koji djeca obično prvo počnu da igraju sa loptom". 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC