• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević: Cilj "zmajeva" je odlazak na EURO, nećemo odustajati od toga!

Autor mondo.ba/Fena

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru započinje novi ciklus u UEFA Ligi nacija, u kojoj će u ovoj sezoni nastupati u najjačoj, A-diviziji.

 Dušan Bajević: Cilj "zmajeva" je odlazak na EURO, nećemo odustajati od toga! Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Fudbaleri BiH su u grupi s Italijom, Poljskom i Holandijom, a termini susreta u Ligi nacija su 3. - 5. septembar i 6. - 8. septembar, 10./11. i 13./14. oktobar, te 14./15. - 17./18. novembar.

Možda će vas zanimati

U međuvremenu će izabranici selektora Duška Bajevića odigrati i susrete baraža prošlosezonske Lige nacija. Reprezentacija BiH 8. oktobra dočekaće Sjevernu Irsku, a ukoliko prođe ovu prepreku u finalu će 12. novembra igrati s boljim iz duela Slovačke i Republike Irske. Pobjednik će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Selektor "zmajeva" je izjavio da se moramo prilagoditi ovom kalendaru jer je on zvaničan.

"Moramo prihvatiti to što je ponuđeno. Mi smo jasno rekli šta je naš cilj i još jednom ću ponoviti da je to odlazak na EURO. Važno nam je da naši reprezentativci igraju u svojim klubovima i da dođu spremni na okupljanje. Nastavićemo kao i do sada da održavamo komunikaciju sa igračima te da dijelimo razmišljanja i zadatke. S obzirom na to da su dueli u Ligi nacija zakazani ranije, gostujemo u Italiji a onda kod kuće igramo sa Poljskom, imaćemo priliku već da neke stvari probamo prije utakmice sa Sjevernom Irskom. U svakom slučaju moramo se dobro pripremiti, biće teško, ali nema odustajanja od onoga što smo zacrtali. Važno je samo da se stabilizuje ova situacija sa koronom i da se počne normalno trenirati i igrati", rekao je Bajević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC