• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žule" o zaraženim "Gardistima": Jaki su to momci, bilo je svakakvih priča!

Autori Tanjug Autori Milutin Vujičić

"Desilo im se da su zaraženi, Bože moj...", kazao je Filip Stojković.

 Filip Stojković "Žule" o zaraženim "Gardistima": Jaki su to momci, bilo je svakakvih priča! Izvor: MN PRESS

Veoma sam zadovoljan u Rapidu, Beč  je femomenalan grad, kao i Beograd i voleo bih i da sa sadašnjim klubom izborim Ligu šampiona, kaže Filip Stojković, nekadašnji desni bek Čukaričkog i Crvene zvezde u izjavi za Tanjug.

Stojković od prošlog leta nosi zeleni dres, slavni klub trenutno je drugi na tabeli sa šest bodova manje od Red Bul Salcburga, ali ako večeras dobiju derbi sve je moguće.

Možda će vas zanimati

"Videćemo. Dosta će zavisiti upravo od tog meča u borbi za titulu", naveo je Stojković u izjavi Tanjugu uz žal što je Rapid, u prethodnom kolu, na svom terenu ostao bez bodova, jer je izgubio od Hartberga sa 1:0.

"Videćemo do kraja šta će da se dešava. Salcburg je glavni favorit za tituliu, ali mislim da možemo da zadržimo drugo mesto. Ako osvojimo drugo mesto, slede kvalifikacije za Ligu šampiona. Nadam se da možemo do najelitnijeg evropskog takmičenja. Što da ne? Ali, o tom potom", rekao je Stojković.

Sa Zvezdom je bio učesnik Lige šampiona, u sezoni 2018/2019. godine, kada je beogradski klub u plej-ofu LŠ izbacio - upravo Salcburg.

Žali što je njegov bivši klub, u kojem je ponikao, ostao bez duple krune, koju je, kaže, apsolutno zaslužio.

"Ali, to je fudbal. Osvojili su titulu, to je najvažnije, igraće i kvalifikacije za Ligu šampiona. Najvažnije da nije prekinut niz od nekoliko godina osvajanja titule, pa sledeće godine da osvoje i titulu i kup", želja je Stojković.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Na vest da su petorica fudbalera Crvene zvezde pozitivni na COVID-19, a posebno da su zaraženi i njegovo najbolji prijatelji Marko Gobeljić i Vujadin Savić, takozvani "Gardisti, Stojković kaže - najvažnije je da svi zaraženi tim virusom ozdrave.

"Desilo im se da su zaraženi, Bože moj... Bilo je tu svakavih priča, gde su mogli da 'pokupe' virus, ali najvažnije je da su oni dobro, da odleže, da se izleče. Biće oni dobro, jaki su momci".

U Austriji se utakmice igraju bez publike, a Stojković kaže da nisu navikli da igraju pred praznim tribinama i da igračima navijači itekako nedostaju, posebno ako se ima u vidu da ma utakmice Rapida dolazi oko 15.000 i 25.000 ljudi.

"Kako je nama tako je i svima drugima. Nadam se da će ovo uskoro da se završi i da će sve moći normalno da funkcioniše, da se publika vrati na stadione", rekao je Stojković.

Na pitanje kako sa ove distance vidi napuštanje reprezentacije Crne Gore uoči meča sa tzv. Kosovom i da li je, kako dani prolaze, veći žal što nije bio stepljiiviji i sačekao dres Srbije, Stojković odgovara da je to za njega završena priča.

Kada je reč o daljim planovima, podseća da u Rapidu ima još dve godine ugovora i da o promeni sredine, za sada, ne razmišlja.

"To se nikad ne zna, fudbal je najzanimljiviji sport na svetu. Zadovoljan sam svojim igrama, svi u klubu su zadovoljni, što je meni najvažnije. Igramo dobro, za sada ne planiram nista. Desiće se šta će se desiti", rekao je Stojković.

Kaže da se već uveliko navikao na grad, da se u njemu oseća fenomenalno - kao u Beogradu, te da su ga saigrači u klubu dočekali na najbolji način.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC