• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Premijer lige obožava Srbina: On je njihov zaštitnik!

Autor Nebojša Marković

Proslavljeni golgeter je oduševljen partijama koje pruža Nemanja Matić

 Legenda Premijer lige Alan Širer obožava Nemanju Matića : On je njihov zaštitnik! Izvor: Guliver/Getty images/Michael Steele, Michael Steele/Getty Images Europe

Sezona Mančester junajteda je u jednom trenutku delovala izgubljeno, ali sada izgleda potpuno drugačije. Samo dve uzastopne pobede po 3:0, protiv Šefild junajteda i Brajtona, učinile su da "đavoli" sada imaju samo tri boda zaostatka za trećeplasiranim Lesterom.

Do kraja sezone ima još šest kola i tim Olea Gunara Solskjera može da završi odmah iza Liverpula i Mančester sitija. Veliku ulogu u tom usponu Junajteda ima i Nemanja Matić.

Možda će vas zanimati

To je primetio i legendarni Alan Širer. Proslavljeni napadač i najbolji golgeter u istoriji Premijer lige govorio je pohvalno o reprezentativcu Srbije kada je analizirao igre Mančester junajteda.

On je priznao da sa razlogom svi govore o Brunu Fernandešu, Portugalcu koji je preporodio Junajted svojim partijama otkad je stigao u klub u januaru. Ali Širer zna da on nije sve mogao sam da uradi i Matić dobija pohvale nakon što je lošeg početka sezone, od prošlog decembra počeo da pruža dosta bolje partije.

"Sve pohvale idu Brunu Fernandešu, jer je on bio taj koji je odlučio meč, ali ja mislim da neko ko definitivno zaslužuje da bude spomenut je Nemanja Matić", počeo je Širer u emisiji "BBC".

"Način na koji on "čisti" ispred odbrane omogućava Fernandešu i Pogbi da rade svoj posao napred. On je taj koji im pruža zaštitu, što im daje mogućnost da odu napred i pokažu svoju magiju, što su i uradili protiv Brajtona", kaže legenda Njukasla.

Izvor: Guliver/Getty images/Michael Steele, Michael Steele/Getty Images Europe

"Matićevo dodavanje je bilo fantastično i stvarno je podigao nivo igre. Konstantno osvaja lopte i daje Mančester junajtedu prilike da započnu nove napade. Radi dobro svoj defanzivan posao. Nema dileme da je sve bolji", kaže Alan Širer.

Mančester junajted - koji bi mogao da proda Aleksisa Sančeza - sada ima 52 boda, tri manje od trećeplasiranog Lestera i dva manje od četvrtoplasiranog Čelsija, dok je i šestoplasirani Vulverhempton na 52 boda.

Borba za preostale pozicije koje vode u Ligu šampiona biće vrlo interesantne do samog kraja, a očigledno je da je Junajted svoje najbolje partije ove sezone pružao kada je Matić bio u pravoj formi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC