• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić računa na 10.000.000 evra od transfera

Autor Jovan Terzić

O Filipu Stankoviću, Andersonu, Kanjasu, Rouzu, Boaćiju i Pavkovu...

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-leto-2020-Zvezdan-Terzic-transferi-10-miliona Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Kao i svaki put kada se fudbaleri Crvene zvezde okupljaju za početak priprema sezone, tako je i ove subote najviše pitanja novinara bilo vezano za dolaske i odlaske igrača.

Na njih je odgovarao generalni direktor srpskog šampiona, Zvezdan Terzić, ali ne u direktnom razgovoru već putem klupske televizije, pošto zbog pandemije korona virusa predstavnici medija ovaj put nisu mogli da budu na stadionu Rajko Mitić.

Možda će vas zanimati

Hoće li biti angažovan Anderson Oliveira Silva iz portugalskog Famalikaa i ko bi od špiceva mogao da ode iz Zvezde?

"Znate da je stil Zvezde da ne govorimo o potencijalnim pojačanjima. Imamo u ovom momentu četiri špica i nema potrebe da dovodimo još jednog, ali je realno očekivati da odu Boaći i Pavkov, jer je došlo do zasićenja i potrebna je sveža krv. Postoji spisak koji skauting služba i sportski sektor razmatra sa trenerom Stankovićem", nije želeo Terzić mnogo da otkriva.

Koliki je planirani prihod crveno-belih ovog leta od transfera?

"Planiramo da ostvarimo oko 10.000.000 evra od transfera ovog leta, a da li ćemo uspeti - ne znam. Videćemo kako će se ponašati tržište. Svesni smo svi koliko je ova pandemija napravila štete svetskoj ekonomiji i pitanje je šta će uopšte biti sa transferima ovog leta. Trenutno sve miruje, svi nešto čekaju jer još nisu završena prvenstva".

Ako odu Željko Gavrić ili Njegoš Petrović, koji se očekuju kao starteri u domaćem prvenstvu zbog uvođenja pravila o dvojici igrača do 21 godine, ko će ih zameniti?

"Moram da istaknem zadovoljstvo činjenicom da je FSS doneo odluku o dvojici startera mlađih od 21 godine. Zvezda je mnogo uložila u svoju školu, koja nas godišnje košta 3.500.000 evra i Gavrić ili Veljko Nikolić nisu slučajno tu gde jesu. Zvezda ima veliki fond mladih igrača pre svega zbog svojih ulaganja. Imamo šest mladih igrača spremnih da odgovore zahtevima Crvene zvezde. To su Petrović, Gavrić, Nikolić, Krstović, Radulović i Eraković".

Kakva će ovog leta biti transfer politika po pitanju stranaca?

"Stranci su doneli ogroman kvalitet Crvenoj zvezdi u proteklih šest godina. Mogu da im se zahvalim jer su udarili temelje ove moderne današnje Zvezde. Pre svega mislim na Ibanjeza, Le Taleka, Vijeiru, Kangu... Imamo dovoljan broj stranaca u ovom momentu, ali je za očekivati da neko ode. Prošle sezone smo imali višak, ali tako se jednostavno desilo. Imali smo već potpisan ugovor oko prodaje Bena, a on je zatim imao nesuglasice sa predsednikom tog kluba u Aziji. Očekivali smo da Boaći sigurno ode... Ove sezone mora da se napravi balans, jer se prošle godine javnost brzo obrušila na strane igrače. Tu, pre svega, mislim na Van La Paru. Dečko ima ozbiljan kvalitet, ali nije igrao domaće takmičenje. Gurnut je odmah u vatru jakih utakmica... Taj veliki broj igrača je svakako doneo Zvezdi šampionsku titulu i ubedljivu razliku u odnosu na Partizan, jer je trener Milojević mogao da rotira. Sada, ipak, nećemo dovoditi nikoga od stranaca dok neko ne ode. Tipa Boaći ili Ben", poručio je Terzić.

Da li je Zvezda razmišljala da angažuje Filipa Stankovića, sina trenera Dejana Stankovića, na pozajmicu iz Intera?

"Jesmo razgovarali sa Dejanom Stankovićem oko dolaska njegovog sina. U ovom momentu imamo četiri golmana, videćemo kakva će biti situacija i da li će biti odlazaka. U slučaju da Borjan ili Vasiljević ode, verovatno bismo doveli Filipa. To sada nije tema, ali ostavljamo prostor da se to možda dogodi".

Razmatra li Zvezda dovođenje štopera Arisa, Lindzija Rouza?

"Ja ne znam ko je Lindzi Rouz. Ne razmišljamo o štoperima. Imamo četvoricu centralinh defanzivaca koji zaslužuju poverenje. Dolazi nam i mali Strahinja Eraković. On je od petlića u klubu. Imao je odličnu sezonu u Grafičaru. Moja je želja i da Rodić ostane".

Šta se dešava sa Hozeom Kanjasom?

"Trener Dejan Stanković ne računa na njega i tražimo rešenje da sporazumno raskinemo ugovor", objasnio je Terzić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC