• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Votford u potrazi za novim trenerom, u igri i selektor Hrvatske!

Autor mondo.ba

Zlatko Dalić jedan je od kandidata

 Zlatko Dalić kandidat za trenera Votforda Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Engleski premijerligaš Votford je dvije utakmice prije kraja takmičenja odlučio da se zahvali na saradnji dosadašnjem treneru Najdželu Pirsonu.

Nekadašnji trener Lestera, Hala i Derbi kauntija svakako je imao ugovor sa klubom do kraja sezone, ali je rukovodstvo ipak odlučilo da mu ne pruži povjerenje na preostale dvije utakmice u borbi za opstanak, protiv Mančester sitija i Arsenala.

Možda će vas zanimati

Na tim mečevima, na kojima će se odlučivati da li će Votford preseliti u Čempionšip ili ne, ekipu će voditi Hejden Malins i Grejem Stek, koji su samo privremeno rješenje, a kao trajno, engleski mediji spominju i trenutnog selektora Hrvatske Zlatka Dalića!

Trener rođen u BiH, konkretno u Livnu, pažnju na sebe privukao je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, gdje je sa Hrvatima stigao do srebrne medalje, što je najveći uspjeh ove zemlje na velikim fudbalskim takmičenjima.

Nedavno mu je unosan ugovor ponudio Fudbalski savez UAE, ali je Livnjak odlučio da se zahvali na toj ponudi i na klupi Hrvatske ostane najmanje do ljeta sljedeće godine, odnosno do završetka prvenstva Evrope, koje je odgođeno za 2021. godinu zbog pandemije korona virusa.

Osim Dalića, u igri je i francuski stručnjak Klod Puel, koji je sa tadašnjom generacijom Monaka 2000. godine pokorio Francusku.

Šanse se daju i nedavno otpuštenom treneru Hadersfilda Deniju Kouliju, te bivšem menadžeru Njukasla, Noriča i Brajtona Krisu Hjutonu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC