• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija: Vojvodina na dva meča od Lige Evrope!?

Autor Milutin Vujičić

Zvuči neverovatno, ali postoje okolnosti koje bi ovo omogućile.

 Vojvodina-kvalifikacije-Liga-Evrope-od-3.-kola Izvor: MN PRESS

Vojvodina je osvajanjem Kupa Srbije stekla pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope od 2. kola, a pandemija korona virusa i promena sistema takmičenja omogućili su joj da u samo tri utakmice stignu do grupne faze.

Igraće se samo po jedna utakmica u svakom od tri kola koji čekaju Vojvodinu, uz žrebanje domaćinstva, a nezvanične informacije govore da bi i taj put za njih mogao da bude skraćen!

Možda će vas zanimati

Naime, Vojvodina bi čudnim spletom okolnosti mogla da počne kvalifikacije već u trećem kolu kvalifikacija što znači da bi je samo dve pobede delile od istorijskog uspeha, ali pre toga je potrebno da se nekoliko stvari "potrefi".

O čemu se tačno radi? Probaćemo da objasnimo...

Dva mesta u grupnoj fazi Lige šampiona čuvaju se za osvajača ovog takmičenja i prvaka Lige Evrope, a ako bi isti timovi i kroz svoje prvenstvo ostvarili to pravo - došlo bi do pomeranja u kvalifikacijama, odnosno drugi bi dobili šansu.

Konkretno, Vojvodini odgovara da Ligu Evrope osvoji ekipa koja je već obezbedila učešće u Ligi šampiona (Bašakšehir, Šahtjor, Olimpijakos, Sevilja, Inter, neizvesno da li i Junajted).

Tako bi Vojvodina i Anortozis, osvajači Kupa iz liga koje zauzimaju 18. i 19. mesto na UEFA listi, preskočili drugo kolo kvalifikacije i direktno prošli u treće, a dobro bi prošli i Ren (direktno u grupnoj fazi), Krasnodar ili CSKA (iz trećeg kola u plej-of za LŠ) i Sparta Prag (direktno u grupnoj fazi LE).

Izvor: Guliver/Getty Images/Sebastian Widmann, Sebastian Widmann/Bongarts

Sve ovo ne bi važilo ukoliko bi Ligu Evrope osvojili recimo Arsenal, Roma, Vulverhempton, Ajntraht, Volfsburg ili Bajer, pa će "stara dama" imati za koga da navija tokom avgusta.

Srbiju će u kvalifikacijama za Ligu Evrope predstavljati još i Partizan i TSC, koji počinju od 1. kola, a vredi napomenuti da je prvi žreb zakazan već za 10. avgust kada će oni saznati prve rivale. Naredni je 31. avgusta, dok je za treće kolo 1. septembra.

Prvo kolo igra se 27. avgusta, drugo 17. septembra, treće 24. septembra, dok je plej-of runda zakazana za 1. oktobar.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC