• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudbina je tako htjela: Sa Mihom igrao u Laciju, Miha može da ga "ukopa"!

Autor mondo.ba

Siniša Mihajlović i Fabio Liverani su skoro tri godine dijelili dobro i zlo u svlačionici Lacija, sve do ljeta 2004. godine. 16 godina kasnije, Mihajlović, sada trener Bolonje, ima priliku da Liveranija, stratega Lećea, gurne ka Seriji B...

 Serija A 35. kolo Sampdorija Đenova 1 2 Izvor: Maurizio Lagana/Getty Images Europe

Čudni su, zaista, fudbalski putevi...

Siniša Mihajlović i Fabio Liverani bili su saigrači u Laciju od septembra 2001. godine kad je Italijan stigao iz Peruđe, do ljeta 2004. godine, kad je Srbin odlučio da nakon šest godina u Rimu ode u Inter.

Zajedno su baš te 2004. godine osvojili Kup Italije trijumfom nad Juventusom, a sada Miha, kao trener Bolonje, ima priliku da Fabija, trenera Lećea, usmjeri ka Seriji B!

Možda će vas zanimati

Epilog je to 35. kola u italijanskog fudbalskoj eliti, koji je obilježio "Derbi dela Lanterna" – okršaj Sampdorije i Đenove.

Sampa je u julu, ne računajući večerašnji meč, pod komandom trenera koji je sa Lesterom 2016. godine šokirao Englesku osvojila 15 od mogućih 18 bodova, pa je praktično rasterećena dočekala derbi, što se nikako nije moglo reći za njenog rivala koji je bio pod imperativom - sa kojim se na kraju i izborio!

Ukupno stoti "Derbi dela Lanterna", a 74. u Seriji A, završen je trijumfom Đenove, koja je tako večeras prekinula niz od sedam gradskih derbija bez slasti pobjede.

Povela je Đenova u 22. minutu, kada je Domeniko Krišito materijalizovao jedanaesterac, koji je skrivio Omar Koli.

Mihajloviću igraču prijale su utakmice protiv Lećea. Njegove ekipe su protiv ovog kluba igrale 16 puta, a Miha je samo jednom izgubio i to 16. juna 2001. godine kao član Lacija (2:1). Sa druge strane, Mihajlović trener ima "tanji" učinak – tek u četvrtom pokušaju, u decembru prošle godine, upisao je prvu pobjedu.

Štoper iz Gambije nije shvatio da mu se iza leđa približava Goran Pandev, pa je, u želji da otkloni opasnost ispred gola, umjesto po lopti, "raspalio" napadača iz Sjeverne Makedonije po nozi, pa je Marko Gvida nekoliko sekundi kasnije pokazao na "kreč".

Sampdorija je uzvratila devet minuta kasnije, kada je Poljak Karol Lineti želio da se proslavi, a ne da doda loptu Manolu Gabijadiniju. Odbrana Đenove je, ipak, izblokirala Linetija, međutim Italijan je u nastavku akcije dočekao "svojih pet minuta" i postigao jedanaesti gol u sezoni.

Gol za novo vođstvo Đenova je postigla u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Bar su tako mislili, međutim ovaj pogodak je morao da bude poništen jer se, prije nego što je Lukas Lerager zatresao mrežu, Kristijan Romero prilikom udarca glavom ka golu nalazio u ofsajdu.

Ipak, Lerageru je u drugom poluvremenu pošlo za rukomn da zatrese mrežu "na regularan način" i donese zlata vrijedan trijumf svom timu. Bartoš Berežinski u 72. minutu nije znao šta će sa loptom, a njegovu neodlučnost iskoristili su njegov zemljak Filip Jagielo i Lerager – prvi asistencijom, drugi golom.

U isto vrijeme, više od hiljadu kilometara dalje, na drugom kraju države, Leće nije propustio da iskoristi "zicer", te je trijumfovao rezultatom 3:1 nad Brešom 3:1, koja zajedno sa SPAL-om seli u niži rang.

Roma je večeras rutinski došla do pobjede u Ferari (1:6), a strijelac trećeg gola za Rimljane bio je Aleksandar Kolarov.

Dvostruki strijelac za Leće bio je drugi najbolji strijelac ekipe u ovoj sezoni Đanluka Lapadula, koji je bar donekle, nakon loših vijesti koje su stigle iz Đenove, ublažio razočaranje Fabija Liveranija pred nedjeljni sudar sa Bolonjom.

Biće to, rekosmo, sudar dva prvotimca Lacija sa početka ovog vijeka, a srpski trener ima priliku da svog nekadašnjeg saigrača "gurne ka provaliji".

Da li će tako i biti – znaćemo u nedjelju, poslije 19 časova…

Serija A – 35. kolo

Parma – Napoli 2:1 (1:0)
/Kaprari 45+3 penal, Kuluševski 87 penal – Insinje 54 penal/

Inter – Fiorentina 0:0

Leće – Breša 3:1 (2:0)
/Lapadula 22, 33, Saponara 70 – Desena 63/

Sampdorija – Đenova 1:2 (1:1)
/Gabijadini 32 – Krišito 22 penal, Lerager 72/

SPAL – Roma 1:6 (1:2)
/Ćeri 24 - Kalinić 10, Perez 38, 52, 75, Kolarov 47, Zaniolo 90+1/

Torino – Verona 1:1 (0:0)
/Zaza 67 - Borini 56 penal/

Igrano u utorak:

Atalanta – Bolonja 1:0 (0:0)
/Muriel 63/

Sasuolo – Milan 1:2 (1:1)
/Kaputo 42 penal – Ibrahimović 19, 45+2/

Četvrtak

Udineze – Juventus 19.30

Lacio – Kaljari 21.45

TABELA: Juventus (-1) 80, Atalanta 74, Inter 73, Lacio (-1) 69, Roma 61, Milan 59, Napoli 56, Sasuolo 48, Verona 46, Parma 43, Fiorentina 43, Bolonja 43, Kaljari (-1) 42, Sampdorija 41, Torino 38, Udineze (-1) 36, Đenova 36, Leće 32, Breša 24, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC