• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Banjak došao u Partizan? Gledao je "večiti derbi"…

Autor Vladimir Sukdolak

…i rekao: "Moram da budem dio ovoga". Izabrao je crno-bijeli dres sa brojem tri.

 Miki Banjak novi igrač FK Partizan Izvor: FK PARTIZAN / MIROSLAV TODOROVIĆ

Maki Banjak je prvo i za sada jedino pojačanje Partizana u ljetnom prelaznom roku.

Kamerunac koji je prošao Barseloninu školu u četvrtak se priključio crno-bijelima na Zlatiboru, a dan kasnije dao je i prvi veći intervju kao fudbaler Partizana.

Banjak je u srijedu završio obaveze u Olimpiji, s kojom se do posljednjeg kola borio za titulu, koja je na kraju, ipak, pripala Celju. U finišu sezone nije bio na nivou igara koje su ga preporučila "parnom valjku".

Možda će vas zanimati

Banjak je želja Partizana bio duže od godinu dana…

"Na žalost, nismo mogli da sklopimo ugovor posljednjih godinu dana. Značilo mi je što se Partizan interesovao za mene i evo sad sam ovdje i srećan sam zbog toga."

Jedna od stvari zbog koje je Banjak poželio da obuče crno-bijeli dres je i izazov "vječitog derbija".

"Gledao sam polufinale Kupa, gledao sam to na TV-u i pomislio 'uf, želim da igram ovde'. Volim da igram derbije", rekao je novi fudbaler kluba iz Humske ulice.

Posljednji Kamerunac koji je igrao u Partizanu bio je Leandre Tavamba. Nekadašnji golgeter crno-bijelih nosio je broj tri, a isti je zadužio i Maki Banjak.



"Za mene broj tri ima posebno značenje, jer sam imao teške momente u životu. U nacionalnom timu sam nosio taj broj i on mi je donio sreću. Drugo, hrišćanin sam i Isus Hrist je vaskrsao poslije tri dana, tako da je meni broj tri vaskrsnuće i novi život. Vidio sam Tavambin post i to mi je mnogo značilo, jer smo iste zemlje. On je prijatelj sa mojim mlađim bratom i jedva čekam da ga upoznam."

Brat mu odlično poznaje Srbiju…

"Moj brat je već sedam godina ovdje i stalno me je zvao da dođem da ga posjetim. Nikako nisam mogao. Posljednju godinu je bio u Kruševcu, sada je u Beogradu dalje i traži nov klub."

Zanimljivo da mu je idol iz perioda dok je trenirao u Barseloni bio bivši igrač Partizana Mark Valijentea?

"On je bio u Barseloni B kada sam ja bio u mlađim kategorijma i bio mi je idol. Sviđa mi se njegov stav, odlučnost jer igramo na istoj poziciji."

Prijatelji su mu već tražili fotografiju Sava Miloševića.

"Jedan od mojih prijatelja mi je rekao da prvo što treba da uradim je da se slikam sa Miloševićem i pošaljem mu sliku."

Dobro je zapamtio partizanovce Iliju Stolicu i Branka Ilića. 

"Kada sam došao u Olimpiju Ilija je bio tu da mi pomogne jer govori španski i puno mi je stvarno pomogao. Branko Ilić je moj kapiten veliki profesionalac i moj prijatelj. Branko je odlučio da ne igra fudbal više i mnogo mi je žao, jer on misli da sa 36 godina ne može da pruži maksimum. Ali ja se ne slažem sa tim. Takođe, Denisa Stojkovića znam još kad je bio u mlađim kategorijama Olimpije, povremeno je dolazio da trenira sa prvim timom. Sejdubu Sumu znam iz Ljubljane, jer je prijatelj mog mlađeg brata i dolazili su zajedno kod mene."

Spreman je da se nosi sa pritiskom igranja u Partizanu.

"Znam koliki je pritisak u Partizanu i spreman sam, ali i mi igramo fudbal iz tog razloga. Volim da igram fudbal i volim pritisak, jer me čini fokusiranijim."

Dobio je podršku od Grobara i za kraj obećava:

"Prioritet mi je Partizan, ovdje želim da se dokažem i ovdje želim da dam cijelog sebe. Takođe, želim da se zahvalim navijačima na podršci i lijepim riječima i da im to vratim na terenu. Ne mogu da kažem 'Ej dobićemo svaku utakmicu' ali ćemo se truditi da dobijemo svaku i da idemo ka tituli", podvukao je Maki Banjak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC