• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jasna poruka iz Hrvatske: Mamić je u Dinamu, uzimaće šta mu treba u Srbiji!

Autor Dušan Ninković

Jedan momak je već debitovao, ali tu neće biti kraj...

 Zdravko-Mamic-jos-u-Dinamo-Zagreb-Srbija-potencijalno-trziste-odlazak-iz-kluba-Hrvatska-sampion Izvor: MN PRESS

Često ćete čuti od navijača ili funkcionera Dinama iz Zagreba da je to najbolje organizovan klub na Balkanu. U skladu sa tim, logično je da svoje ''pipke'' rašire i van granica Hrvatske.

A da li je Srbija pogodno tržište za to?

Možda će vas zanimati

Razgovor sa kolegom Ivanom Žeželjem iskoristili smo da ga ispitamo o dešavanjima u najtrofejnijem hrvatskom klubu, trenutnom statusu Zdravka Mamića, kao i svemu onome što možemo očekivati u bliskoj budućnosti.

Kako trenutno funkcioniše Dinamo?

''Dinamo je Hrvatska, to je jasno, a Mamić je i dalje prisutan u savezu preko Šukera. Postoji borba protiv te struje, ali Hajduk nema šansi u njoj. Sada djeluje kao da tim iz Splita stalno plače, da se non-stop žali na nešto, a to nije tako. Ljudima je dosadilo njihovo kukanje, iako se uglavnom bore za prave stvari'', otkrio nam je Ivan.

To se odnosi na Zdravka Mamića? On više nije u klubu, ali i dalje je vrlo bitan.

''On nikada nije napustio, može da kaže ko šta hoće. Znamo da je u Međugorju, svi znaju gdje se nalazi i svi znaju da on povlači poteze. Čak je i bivši trener Bjelica isticao da ništa ne može bez Zdravka. Kasnije su se njih dvojica posvađali, ali je to zbog toga što je Bjelica karijerista i to je neka druga priča'', govori nam Žeželj i polako podiže ton.

Nastavlja, u istom ritmu:

''Ništa se nije promijenilo ni poslije Bjelice. Bilo je tu problema sa velikim ugovorom, Mamić je donio odluku da ga smijeni bez konsultacija, ovaj se pokupio i otišao.''

I, šta dalje? Matijaž Kek i Robert Prosinečki kao kandidati?

''Prvo se pojavio Jovićević, kao mlad trener bez uticaja u svlačionici. Neki igrači su mu se rugali, on ih je slao na klupu, pa su se uključili mediji... Keka je prvo objavio Jutarnji list, što je neobično jer Sportske novosti prve imaju takve informacije. Tim činom je napravljen dodatni pritisak. Stvorena je pompa, Kek je veliko ime u Sloveniji, oni su to shvatili kao izdaju i on nije mogao da im okrene leđa'', otkriva naš sagovornik.

A Prosinečki?

''To je bila ideja jednog agenta, ne mislim da je bilo realno. Shvatili su da Bjelicu ne može da naslijedi bilo ko i da to mora da bude specifičan trener. Ovako, sada je evidentno da će na klupi ostati Zoran. To je poraz braće Mamić. Nisu uspjeli šta su htjeli i nisu dobili ništa iz ove priče. Daleko da je loš trener, ali cijela ta priča iza njega...'', govori nam Ivan Žeželj i jasno aludira na sudski proces koji traje.

Nedavno je debitantski nastup za Dinamo upisao Damjan Daničić, nekadašnji omladinac Crvene zvezde koji je jedino seniorsko iskustvo u srpskom fudbalu imao tokom šest mjeseci u Voždovcu. Da li bi taj put mogao da postane čest?

''To je Dinamov model. Afirmacija i prodaja mladih igrača. Od toga klub živi. Imaju najviše love, to su platili poreski obveznici u Hrvatskoj, ali znaju kako da je troše. Prodaja mladih je jedini način da se opstaje'', ističe novinar Indeksa.

Znači, Zdravko Mamić će uzimati igrače iz Srbije?

''Dinamo ne bira, Zdravko ne bira. Uzimaće, šta god mu treba i gdje god vidi novac. Nema nikakav problem sa tim i sigurno je i Srbija interesantno tržište'', zaključuje hrvatski novinar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC