• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džarovski da pozavidi: Preokreti i nestanci struje u posljednjem kolu!

Autor Nebojša Marković

I Švajcarci su imali borbu za opstanak koju bi na ovim prostorima okarakterisali kao, u najmanju ruku, sumnjivu.

 Svajcarska-borba-za-opstanak-Sion-Tun-Velibor-Dzarovski Izvor: Guliver/Getty images/EuroFootball, EuroFootball/Getty Images Europe

Nesvakidašnji kraj sezone i ludu završnicu vidjeli smo sinoć u Rumuniji, ali i u Švajcarskoj.

U ovoj ligi smo već znali da je Jang Bojs šampion i prije poslednjeg kola, međutim, bilo je dosta drame i uzbuđenja u dnu tabele, gdje su mnogi posumnjali na regularnost takmičenja.

Možda će vas zanimati

Evo o čemu se radi.

Švajcarska Superliga je sinoć vidjela posljednje, 36. kolo u sezoni, a postavljalo se pitanje koji tim će završiti na devetom mestu i otići u plej-of za popunu Superlige protiv Vaduca.

To su mogli da budu samo Sion ili Tun, a poslije dosta promjena rezultata i neobičnih događaja, na kraju će Tun morati da se bori za opstanak u doigravanju.

Sion je gostovao Servetu, dok je Tun gostovao Cirihu. Tun je bio u boljoj poziciji u odnosu na Sion pred posljednje kolo, ali su igrali loše i poslije 56. minuta su gubili 3:0, što je odgovaralo Sionu koji je imao 1:1 na poluvremenu.

Međutim, u drugom poluvremenu je Tun odjednom zaigrao odlično i poslije 0:3 za 15 minuta su stigli do izjednačenja 3:3, što bi im bilo dovoljno da je u Ženevi ostalo 1:1.

Ipak, drugo poluvrijeme meča Servet - Sion kasnilo je 10-15 minuta zbog nestanka struje, pa je tako Sion sve vrijeme znao koji rezultat im je potreban u finišu meča.

Taman u trenucima kada je Tun pristizao ona tri gola zaostatka, Sion je stigao do 2:1 protiv Serveta i pobjede vrijedne opstanka u eliti. Sada će Tun morati da igra protiv Vaduca da izbjegne ispadanje u Čelendž ligu. Priznajemo da nas je sve ovo malo podsjetilo na Velibora Džarovskog...

Inače, Jang Bojs će biti predstavnik Švajcarske u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će u kvalifikacije za Ligu Evrope ići Sent Galen, Bazel i Servet.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC