• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekspert: NIJE bilo ofsajda prije penala Partizana, ruka Pankova NIJE penal

Autor mondo.rs

Generalno, suđenje je bilo dobro u drugom kolu Superlige

 Ekspert za suđenje - NIJE bilo ofsajda prije penala Partizana, ruka Pankova NIJE penal Izvor: TV Arena sport/screenshot

Poraz Partizana od Novog Pazara centralna je tema minulog kola Superlige, ali opet su se, doduše stidljivo, pominjale sudijske odluke.

Konkretno, pitanje je bilo da li su igrači Pazara bili u ofsajdu prije nego što je sviran penal za njih? Odgovor sudijskog eksperta: Nije bilo ofsajda, penal je očigledan.

Objašnjenje Igora Radojičića u pregledu kola na Areni sport glasi:

"Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo vidjeli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda", rekao je Radojičić.

Penal?

"Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spriječi igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, bespotrebno zato što igrač kreće u nazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka", rekao je Radojičić.

Poništeni gol Umara Sadika zbog ofsajda?

"Evidentno je da je bio ofsajd. Ono što je jako bitno je položaj pomoćnog sudije, a kada se nalazi na pravom mjestu, nije teško donijeti prave odluke. To je Miloš Simović, mlađi brat Novaka Simovića", kazao je ekspert.

Radojičić je iznio pohvale na sudije ovog meča, ali i na suđenje u kompletnom kolu.

"Moram da priznam da su to momci o kojima se neće pisati članci, bar ne još, dok ne steknu malo slavu i prođu malo iskustva u Superligi. Nikola Đorović, prvi pomoćnih, po mom skromnom mišljenju, jedan od najboljih pomoćnih sudija mlađe generacije u Srbiji", rekao je on.

Što se tiče Crvene zvezde, prema njegovom mišljenju, gol Bena je opravdano poništen zbog ofsajda, prekršaja nad Degenekom nije bilo, ali ni penala za Radnički u finišu meča, kada je Pankov igrao rukom.

"Nije penal iz prostog razloga: igrač je pogodio sam sebe u ruku. Pritom je ovdje ruka u prirodnom položaju, a čak i da nije, da je visoko iznad glave, a on spuca sam sebe u ruku, nije penal", rekao je Igor Radojičić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC