• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome sve Partizan duguje novac: Bivšim i sadašnjim igračima, Savezu, državi za porez...

Autor Mladen Šolak

Uz izveštaj o stanju duga na kraju prošle godine, Agencija za privredne registre objavila je i spisak pravnih i fizičkih lica kojima Partizan duguje.

 Dug-FK-Partizan-kome-sve-Partizan-duguje-novac-drzava-bivsi-i-sadasnji-igraci-Fudbalski-savez-Srbije Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nakon što je na sajtu APR-a objavljeno da je dug Crvene zvezde 31. decembra 2019. iznosio 32,1 milion evra, ozvaničeno je da je istog dana Partizanov dug istog dana bio 31 milion.

Takođe, objavljen je i spisak pravnih i fizičkih lica kojima klub iz Humske duguje i on je takođe dugačak.

Partizanov dug prema superligaškim klubovima iznosi pola miliona evra, dok je dug prema sadašnjim i bivšim igračima veći od pet miliona evra.

U izveštaju je navedeno da klupski dug prema agencijama za posredovanje pri transferima iznosi 474.408 evra, prema klubovima u inostranstvu 1,63 miliona evra, a prema menadžerskim agencijama za transfere u inostranstvu 1227.225 evra.

Izvor: MN PRESS

"Večiti" duguju za porez 12 miliona

"Zvezda je državi dužna 6,7 miliona na ime poreza, a njen večiti rival i na ovom polju 'kaska' ali ne previše, sa pet miliona evra duga", objavio je Telegraf.

Dalje,Partizan državi duguje pet miliona evra poreza, a u izveštaju APR-a navodi se da je klub sa državom potpisao sporazum o reprogramu 29. marta 2019 i tako dobio mogućnost da plati taj dug na 60 mesečnih rata sa grejs periodom.

Partizan ima dva kredita prema bankama u Srbiji, jedan od 574.550 evra, a drugi prema Poštanskoj štedionici u vrednosti od 263.744 evra. Rok za isplatu ta dva kredita je 2024. godina, s tim da crno-beli imaju i kredit podignut u inostranstvu u iznosu od 300.000 evra.

Partizan je dužan i na ime pozajmica crnogorskom Mogrenu (175.767 evra), Fudbalskom savezu Srbije 692.000 evra, firmama SMB Gradnja Subotica 100.000, SAT Trakt Bačka Topola takođe 100.000, kao i firmi Sind Šabac, dok firmi Kemoimpex duguje 24.689 evra.

(Mondo/Telegraf.rs)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kasper

I Zvezdu i Partizan izbaciti u 3 ligu, zbog duga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC