• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leeeeeekiiiiiić! Zvezdaši bi radije opet sa Dinamom, nego da putuju u Tiranu? (ANKETA)

Autor Milutin Vujičić

Svi navijači Zvezde su se tokom žrijeba sjetili čuvene utakmice u Beogradu, po kiši...

 Dejan-Lekic-sjecanje-Crvena-zvezda-Dinamo-Tbilisi-kvalifikacije-ponovo-u-Ligi-sampiona-VIDEO Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igra protiv gibraltarske Evrope, a ukoliko prođe sastaće se sa boljim iz duela Dinama iz Tbilisija (Gruzija) i Tirane (Albanija).

Na žrijebu u sjedištu UEFA određeno je da će Crvena zvezda u tom meču (25. ili 26. avgust) biti gost, a trebalo bi sačekati da vidimo da li na stadionima pomenutih klubova - ili na neutralnom terenu zbog pandemije korona virusa.

Prema sadašnjem pravilniku dozvoljen je ulazak srpskih i stranih državljana u Albaniju bez posebnih procedura, dok je za Gruziju nešto drugačija situacija.

"Državljani Srbije i strani državljani ne mogu da uđu u Gruziju. Moguće su poslovne posjete koje moraju biti odobrene od strane MSP Gruzije. Poslovne posjete iz bilo koje države su dozvoljene. Osobe koje uđu u Gruziju zbog poslovnih obaveza biće obavezne da se testiraju na virus metodom svaka 72 časa o svom trošku ili da se podvrgnu samoizolaciji u trajanju od 14 dana", navodi se na sajtu Ministarstva, a u zavisnosti od tumačenja pravila Zvezdi (ne)će biti dozvoljen ulazak u Gruziju.

U slučaju da igra sa Dinamom i da ne može da uđe u Gruziju - taj meč biće odigran na neutralnom terenu koji će izabrati domaćin, a opcije su Mađarska, Poljska, Grčka i Kipar.

Anketa

Koga biste želeli u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?

  • Dinamo Tbilisi

    25% (1)

  • Tirana

    75% (3)

Koga biste želeli u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?

Rezultati

Crvena zvezda inače nikada nije igrala protiv Tirane, koja je prošle sezone osvojila 25. titulu u istoriji, prvu poslije 11 godina, a zanimljivo je da ih vodi nigerijski trener Ndubuisi Egbo, koji je u međuvremenu uzeo i albanski pasoš.

Zvezdaši bi, bar prema komentarima na društvenim mrežama, više voljeli da igraju protiv Dinama, posebno ako se uzme u obzir politički kontekst sa Albancima, čak i kada nema navijača...

Uz to, dobro se pamti duel sa Gruzijancima iz sezone 2009/10 u kome je Zvezda igrala od očaja do sjaja. U prvom meču u Tbilisiju izgubili su 2:0 (na tom susretu se proslavio Merebašvili, budući igrač Vojvodine), da bi i u revanšu sve krenulo po zlu...

Dejan Lekić je u prvim minutima meča postigao auto-gol, pa je to značilo da su Zvezdi potrebna čak četiri da bi prošla dalje. 

Izvor: MN PRESS

Malu nadu donio je Slavko Perović u 18, ali je Vatsadze već u 24. poravnao rezultat. Izabranicima trenera Vladimira Petrovića trebalo je dakle još četiri pogotka za poluvrijeme i po!

Lekić je dao dva do pauze, potom je Kadu sa penala donio nadu pokislim navijačima Zvezde da je čudo moguće, da bi ponovo sjajni Lekić u 88. minutu na centaršut Bogdanovića "okrznuo" loptu i doveo stadion do "ključanja".

Do dana današnjeg to je ostala jedna od najdražih pobkeda "iz novije istorije" navijačima Zvezde, iako je ostvarena u vrijeme velike krize i besparice, čudnog igračkog kadra...

Vidjećemo da li će sudbina ponovo spojiti Zvezdu i Dinamo ili će se nove stranice istorije ispisivati u Tirani.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC