• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu vladaju stranci: "Parni valjak" melje na njihov pogon, postigli više od polovine svih golova

Autor Nebojša Marković

Zanimljiva statistika crno-belih u poslednjih godinu dana.

 FK-Partizan-stranci-53-8-odsto-golova-Sejduba-Suma-Umar-Sadik-Takuma-Asano-Bibars-Natho Izvor: MN PRESS

Dolazak Sava Miloševića na mesto trenera Partizana u proleće 2019. godine odmah je doneo crno-belima i trofej u Kupu Srbije. Ipak, tokom leta te godine, doneo je i promene u timu.

Tokom čitave godine koja je od tada prošla, stranci su dobili ključne uloge u timu i postigli su čak 53,8% svih golova "parnog valjka"!

Možda će vas zanimati

Od utakmice protiv Malatije, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope prošle godine, do meča protiv Javora u Superligi ove sezone, prošla je tačno jedna godina i jedan dan.

Crno-beli su u oba meča trijumfovali ubedljivo (3:1 protiv Turaka, 4:0 protiv Ivanjičana) i oba susreta igrana su u Humskoj. Ali u oba susreta strelci su bili isti - Umar Sadik, Takuma Asano i Sejduba Suma.

Dvojica od njih trojice stigli su u klub baš u leto 2019. godine, dok je Suma nakon slabe prve sezone napokon "proigrao". Među pridošlicama bio je i Bibars Natho.

Zbog činjenice da su stranci tako često bili ključ u Partizanovim rezultatima, "Sportski žurnal" je rešio da analizira sve strelce "parnog valjka" u ovih godinu dana. I došli su do vrlo zanimljivih zaključaka - više od polovine svih golova postigli su stranci!

Partizan je od 8. avgusta prošle do 9. avgusta ove godine odigrao 46 utakmica i postigao 104 gola. Od toga, 56 je bilo delo stranaca, odnosno 53,8 odsto.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Naravno, ovo teško da može da se shvati kao kritika. Crno-beli na glavnim napadačkim pozicijama u najvećoj meri koriste strane fudbalere koji finansijski i koštaju više od domaćih. Stranci su tu da bi pravili razliku, floskula je koju smo inače često slušali od srpskih trenera, i u timu Partizana stranci to i čine.

Činjenica je da strani igrači u napadu ne bi mogli ovoliko golova da postignu bez pomoći onih koji nastupaju "iza njih", ali isto tako, činjenica je da domaći igrači nemaju dobar ofanzivni učinak.

Nijedan domaći igrač u ovom periodu nije postigao dvocifren broj golova. Đorđe Ivanović je najbolji sa osam, Filip Stevanović je na sedam, a Lazar Marković na šest pogodaka.

(MONDO/Sportski žurnal)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC