• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS "večitima" kupio licence za Ligu šampiona i Ligu Evrope? Evo koliko novca su izdvojili...

Autor Nebojša Marković

O ovome piše jedan beogradski list.

 FSS-Crvena-zvezda-Partizan-UEFA-licenca-novcana-pomoc-2-5-miliona-evra-kvalifikacije-Liga-sampiona Izvor: MONDO - Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana saznali su prethodnih dana svoje rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope. Crveno-beli će biti domaćini Evropi sa Gibraltara, dok će Partizan ugostiti RFS iz Letonije.

Ipak, prema tvrdnjama lista "Danas", sve ovo bilo bi daleko teže ostvarivo da "večiti" rivali nisu dobili pomoć Fudbalskog saveza Srbije.

Možda će vas zanimati

"Danas" u svom štampanom izdanju nezvanično saznaje da su Crvena zvezda i Partizn od FSS dobili novčanu pomoć od oko 2.500.000 evra kako bi dobili UEFA licencu za takmičenje u evrokupovima.

"Ovo prema informacijama do kojih je došao naš list nažalost nije prvi put da FSS spasava "večite" rivale u poslednji čas i finansijski ih pomaže, da se ne bi ponovila bruka iz 2014. godine kada je Crvena zvezda zbog dugovanja bila suspendovana iz evrokupova na godinu dana", navodi se u tekstu.

Od UEFA 4,3 miliona

UEFA je u vidu pomoći zbog pandemija kovida-19 za nacionalne saveze izdvojila 236.500.000 evra, a FSS će u tokom ove i naredne sezone iz Niona dobiti pomoć od 4.300.000 evra. Ta pomoć biće dobijena u nekoliko rata.

Oni navode i da je suma od oko 2.500.000 evra postala "vid standardnog iznosa na koji su dva najveća srpska kluba navikla da dobijaju godišnje od srpske kuće fudbala".

Isti list podseća da je Crvena zvezda u jednom trenutku imala dug od oko 50.000.000 evra i da je on sada smanjen, ali nedovoljno da bi klub bio na zdravim nogama, dok za Partizan navode da se dug u poslednjih pet godina uvećao više nego dvostruko.

"Zvezda i Partizan su se na "jaslice" Saveza navikli tokom cele prethodne decenije, još od rukovodstva Tomislava Karadžića, a praktično je samo varirao iznos za koji su "prosili"", navodi autor teksta.

Crvena zvezda je u prethodne tri sezone uspela da se plasira u 1/16 finala Lige Evrope i dva puta igrao u Ligi šampiona, dok je Partizan zabeležio jedan plasman u 1/16 finala Lige Evrope i još jedan u grupnu fazu istog takmičenja.

(MONDO/Danas)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC