• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladica je bio učitelj, otac, drug i velikan: O legendi Crvene zvezde za koju bi igrači i dušu dali!

Autor Milutin Vujičić

"Kao igrač ja bih dušu dao za takvu ličnost", kazao je Ilija Najdoski.

 Vladica-Popovic-preminuo-legenda-FK-Crvena-zvezda-izjave-Vlada-Stosic-i-Ilija-Najdoski Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Legendarni fudbaler i trener crveno-belih Vladica Popović preminuo je sinoć u 86. godini, a ta vest brzo je stigla i do njegovih prijatelja, saradnika, poznanika...

Od njega se oprostio Dragan Džajić, pa potom i Ilija Najdoski i Vlada Stošić koji su bili u sastavu Crvene zvezde koju je Vladica Popović poveo u Tokio 1991. godine. Zajedno su postali šampioni sveta i zajedno ispisali najsjajnije stranice istorije kluba sa "Marakane".

"Neizmerno sam tužan. Vladica je svima nama bio učitelj, otac, drug, velikan i primer za rad, disciplinu, odgovornost i odanost. Malo ljudi zna da sam ja dobio ime po njemu, jer je on mom ocu bio idol", istakao je Vlada Stošić u razgovoru za zvanični sajt Zvezde.

"Ovo je veliki gubitak za Crvenu zvezdu i srpski fudbal. Neka mu je večna slava i hvala".

Ilija Najdoski je bio jedan od glavnih igrača Zvezde u vreme kada su postali prvaci Evrope, pa sveta, a mnogo je naučio i od Vladice Popovića, uvek vedrog i prijatnog čoveka.

"Bio je veliki igrač i profesionalac. Trener koji je već tada forsirao model modernog fudbala koji se i danas igra, ali je iznad svega bio sjajan čovek", kazao je Ilija Najdoski.

"Kao igrač ja bih dušu dao za takvu ličnost. Bio nam je kao otac. Puno sam naučio od njega, a najviše kako se postaje pošten i plemenit čovek. Neka mu je večna slava".

Vladimir Petrović Pižon je bio prvi pomoćnik Vladici Popoviću kada je Crvena zvezda osvojila titulu prvaka sveta u Tokiju 1991. godine, a četvrta "zvezda" slavnog kluba ne krije da ga je Vladica mnogo puta savetovao kada je počeo da se bavi trenerskim zanatom.

"Vladica je bio čovek koji je sve voleo i kojeg su svi voleli. Ja sam mu bio pomoćnik kada smo osvojili titulu prvaka sveta u Tokiju. Tada sam bio mlad trener, a on mi je pružao podršku i davao inicijativu. Kada sam kasnije i sam postao glavni trener, Popović mi je davao savete, a često sam se konsultovao. Takođe, dugo godina je bio predsednik sekcije veterana i mislim da zvezdini veterani još dugo neće imati takvog čoveka na čelu sekcije kao što je bio Vladica Popović", istakao je "Pižon" u razgovoru za sajt kluba.

Komemoracija u čast Vladice Popovića biće održana u četvrtak 13. avgusta u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" od 10 časova saopštila je Crvena zvezda, dok je navedeno da će sahrana biti na Novom groblju od 12 sati i 30 minuta. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC