• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federiko Makeda je sve bliže Zvezdi, a Ogenji Onazi sada već predaleko!

Autor Milutin Vujičić

O najnovijim dešavanjima oko dolazaka igrača u Crvenu zvezdu...

 Federiko-Makeda-dolazi-u-FK-Crvena-zvezda-Ogenji-Onazi-ne-dolazi Izvor: Guliver/Getty images/Alex Livesey, Alex Livesey/Getty Images Europe

Crvena zvezda je ovog leta dovela Aleksandra Kataija, Gelora Kangu i Srđana Spiridonovića, a do kraja prelaznog roka očekuju se još novajlije na mestu štopera i napadača.

S obzirom na to da se čeka razvoj situacije oko Degeneka i Saudijaca, i da je odbrana za sada "utegnutija", apsolutni prioritet za Zvezdu je dovođenje golgetera pošto Tomane, Boaći i Pavkov nisu dovoljno pokazali lane, dok je Krstović i dalje premlad da bi nosio breme prvog napadača.

Možda će vas zanimati

Zvezda se prvo namerila na Andersona Silvu iz Famalikaoa, dok je pre nekoliko nedelja "opsesija" postao Federiko Makeda iz Panatinaikosa.

Nekadašnja nada Mančester junajteda odigrala je odličnu sezonu u Grčkoj, o njegovim kvalitetima nas je upoznao kolega Hristos, a nezvanično je Zvezda dogovorila uslove sa Makedom, pa se još samo čeka odobrenje rukovodstva Panatinaikosa.

Zvezda za sada nudi oko 400.000 evra uz 15% procenata od iduće prodaje, dok Panatinaikos želi da ide i do milion evra, a crveno-beli, logično, mnogo ispod pomenute brojke...

Pregovori su u toku, a deluje da je Makeda sve bliže Zvezdi pošto "zeleni" iz Atine aktivno rade na dovođenju igrača koji bi odmenio Italijana u napadu. Grčki mediji prenose je PAO počeo pregovore sa Nikosom Karelisom koji je postao slobodan agent posle raskida s Brentfordom.

Karelis je igrao ranije za Panatinaikos i u zimu 2016. godine je prešao u Genk za 2,5 miliona evra, ali je od tada njegova karijera išla silaznom putanjom. Obe strane nadaju se "oživljavanju".

Izvor: PAOLO BRUNO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Tom poslu se nada i Crvena zvezda pošto bi to ubrzalo pregovore oko Makede, a njegovim potpisom bio bi "zatvoren" broj stranaca na koje će Dejan Stanković računati u narednoj sezoni, odnosno bar u prvih šest meseci...

Na pragu odlaska su Kanjas, Jirka i Garsija, traže se klubovi Boaćiju i Tomaneu, pa bi tako od fudbalera sa inostranim pasošem ostali još El Fardu Ben, Seku Sanogo i Gelor Kanga.

Upravo je dolazak Gabonca "zatvorio vrata" Ogenjiju Onaziju, koji je figurirao kao realna opcija na sredini terena, međutim Zvezda se okrenula drugim rešenjima, posebno jer ima gužvu i na sredini terena i na toj poziciji će najčešće u Superligi koristiti "bonus" igrača (Nikolić i Petrović).

Onazi je postao slobodan igrač posle raskida ugovora sa Denizlisporom, ali turski mediji navode da je verovatnije da ostane u ovoj zemlji i ponovo pojača Trabzonspor.

Za sada u Zvezdi ne planiraju dovođenje igrača na toj poziciji, jedino ako ne bude dosta odlazaka... 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC