• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet stvari koje pobjedu Bajerna čine još većom (vjerovali ili ne)!

Autor Pavle Knežević

Da li je moguće? O, da!

 Pet-stvari-koje-pobjedu-Bajern-Minhen-cine-jos-vecom-Barselona-Liga-sampiona-fudbal Izvor: Tanjug/Rafael Marchante/Pool via AP

Svijet fudbala još se oporavlja i dugo će se oporavljati od šoka koji je vidio u petak uveče: jedan od najvećih svjetskih klubova ponižen je kao nikada u istoriji.

Naravno, i Bajern je velikan, ali Barselona da primi OSAM golova u završnim fazama Lige šampiona? Ikad? Nečuveno! Ali, nije samo to u pitanju, Bajernova pobjeda je još veća nego što vam se čini, evo i zašto.

Možda će vas zanimati

To su ovih 5 razloga:

1. Bajern je prvi put ikada u svojim nastupima u Ligi šampiona dao OSAM golova. Ne nekom nesrećnom timu koji se dokopao grupne faze, već u četvrtfinalu – Barseloni!

2. Nikada do sada Barselona nije primila šest golova, još manje osam (zvuči nevjerovatno svaki put kad se napiše) i nikada do sada nije primila četiri gola u prvom poluvremenu Lige šampiona.

3. Na ovoj utakmici je postavljen rekord u brzini kojom je neki tim u nokaut fazi Lige šampiona postigao četiri gola – 31 minut. Bajern je oborio sopstveni rekord od 36 minuta koji je prethodno postavio u revanšu četvrtfinalnog meča protiv Porta u sezoni 2014/15.

4. Bajern je u svojih posljednjih 28 takmičarskih utakmica ostvario učinak od 27 pobjeda i jednog remija. Taj remi se desio u februaru, protiv Lajpciga, polufinaliste ovogodišnje Lige šampiona. Među pobjede spadaju i "skalpovi" Čelsija dva puta, Olimpik Marselja i svih viđenijih klubova u Njemačkoj. Mašine.

5. Tomas Miler je u pet utakmica protiv Barselone u Ligi šampiona postigao šest golova – više nego ijedan drugi igrač u istoriji!

Impresivno zaista!

Pričaće se, pisaće se, analiziraće se još dugo, dugo ovaj istorijski meč. Neki bi rekli – za sva vremena!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC