• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje su Srbi? Hrvati svake godine igraju finale Lige šampiona, a Srbija samo sudiju Mažića!

Autor Milutin Vujičić

Statistika koja boli...

 Hrvatski-fudbaleri-redovni-finale-Lige-sampiona-srpski-nisu-igrali-od-2013.-godine Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

U finalu ovogodišnje Lige šampiona igraće Bajern i Pari sen Žermen, ekipe iz Njemačke i Francuske, a prostora za radost imaće i selektor reprezentacije Hrvatske.

Razlog je što će priliku za osvajanje najvažnijeg trofeja u klupskom fudbalu imati Ivan Perišić, odlični reprezentativac "vatrenih", a interesantno je da su Hrvati u finalu Lige šampiona sada već postali neka vrsta tradicije.

Možda će vas zanimati

Naime, od 2012. godine bar jedan hrvatski fudbaler bio je član klubova koji su igrali finale Lige šampiona, a taj podatak uostalom potvrđuje i kvalitet aktuelnog vicešampiona svijeta.

Hrvatska je tako osmu sezonu zaredom u finalu Lige šampiona, a najzanimljivije od svega jeste što su uglavnom pobjeđivali timovi za koje su Hrvati i igrali. Doduše, jedini put da nisu igrali i samo gledali sa klupe bilo je prošle godine kada Dejan Lovren nije ulazio u igru za Liverpul.

Godinu dana prije toga jeste, dok je nasuprot sebe imao Luku Modrića, koji je u tom periodu četiri puta bio finalista, dok je njegov saigrač Mateo Kovačić dva finala gledao s klupe.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Hrvatska je od nezavisnosti imala 19 fudbalera u finalima Lige šampiona. Njih devetorica su i podizali pehar, neki i više puta.

Mario Mandžukić je bio u sastavu Juventusa i Bajerna u finalima Lige šampiona, dok je trofej s Barselonom podigao Ivan Rakitić. Sve je počelo 2012. godine kada su Ivica Olić i Danijel Pranjić osvojili Ligu šampiona u dresu kluba iz Minhena kome su očigledno Hrvati talični…

S druge strane Srbija nije imala predstavnika u finalu Lige šampiona još od 2013. godine kada je za Borusiju Dortmund nastupao Neven Subotić.

Izvor: MN PRESS

Mnogo uspješnija Srbija je bila u ranijim godinama kada su klubovi Branislava Ivanovića, Nemanje Vidića i Dejana Stankovića igrali finala Lige šampiona, a zanimljivo je da je jedina mogla da se diči arbitrom, Miloradom Mažićem.

Penzionisani sudija iz Vrbasa vodio je glavnu reč u finalu iz 2018. godine u Kijevu kada su se sastali Real Madrid i Liverpul, i to odlično, a od fudbalera ni traga ni glasa...

Doduše, minut je nedostajao Dušanu Tadiću da to uspije sa Ajaksom prošle godine.

Izgleda da Srbija morati da sačeka bar još jednu sezonu da se u finalu Lige šampiona pojavi i srpska zastava, a za to će biti potrebno da naši igrači naprave transfer u neki od velikih klubova, pošto su u vrhunskim trenutno samo Luka Jović i Nemanja Matić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC